Schotse honden openen biertempel in Brussel

Brewdog opent biertempel in Brussel

De Schotten van BrewDog spoelen aan in Brussel en openen een gloednieuwe biertempel. Een gedurfde onderneming die goed uitdraait.

BrewDog, een van de grootste succesverhalen uit de wereld van hop en gerst, werd in 2007 gelanceerd door twee amateurbrouwers, James Watt en Martin Dickie, in hun hoekje van Schotland.

Acht jaar later staan ze voor een jaarlijkse productie van om en bij de 300.000 hectoliter en een veertigtal bars, verspreid over de hele wereld. Hun troeven? Artisanale kwaliteitsbieren, een gestoorde communicatiestijl en het feit dat ze altijd zichzelf zijn gebleven.

BrewDog kun je bezwaarlijk een Starbucks of Ben & Jerry’s van het bier noemen. Dat bewijst ook het filiaal dat zopas in Brussel de deuren opendeed.

Eerlijk? Je moet het maar durven: in het land van het bier met Schotse brouwsels komen aanzetten.

Hoe ze daar toch in slagen? Onder meer door een product dat hier al te lang werd beschouwd als studentikoze folklore volop het heden in te sleuren. Het Brusselse filiaal, gelegen tegenover het Centraal Station in de oude administratieve zetel van Sabena, is indrukwekkend op verschillende niveaus. Het geheel is een soort van postindustrieel heiligdom van hout, metaal en zichtbare buizen, met een terras met meubilair in gerecycleerde palletten.

En dan de keuze: veertig tapkranen laten 23 verschillende brouwsels stromen (€3,20 tot €6,20 voor 33 cl). Naast BrewDogs’ eigen aanbod zijn er ook een aantal gastbieren te verkrijgen, van bij de beste Belgische artisanale brouwers – De Ranke, Brasserie de la Senne, Cantillon…

We mogen de joker van BrewDog niet vergeten: het goed geoliede, superefficiënte team dat niet aarzelt om bij u aan tafel te komen zitten, te antwoorden op uw vragen en u nieuwigheden te doen proeven – zoals de uitstekende IPA Elvis Juice. Enige minpuntje? De 33 cl-glazen staan niet toe veel te experimenteren.

Bron: brusselnieuws.be

Lees ook:Leuven wint strijd om bierhoofdstad
Lees ook:Café met meeste bieren ter wereld opent deuren
Lees ook:Uitdagingen in nieuwe brouwzaal BrewDog
Lees ook:445 cafés van Brussel in kaart!
Lees ook:Belgische beurshandelsplaats wordt bierpaleis

2 reacties op “Schotse honden openen biertempel in Brussel

  1. T0n

    Goh, dit blog lijkt af te glijden naar het bedenkelijke niveau van mijn blog met meer copy-paste dan eigen tekst…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marco Daane

      Maar daar is tenminste nog wel eens leerzaam plakwerk te vinden, Ton… Goed knippen en plakken is ook een kunst. Voor iets (hopelijk) spannends of informatiefs kun je in de verdere toekomst af en toe misschien terecht op bierinnederland.blogspot.com.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.