445 cafés van Brussel in kaart!

Op zo’n kaart kan ik echt jaloers worden! Die moeten we ook hebben voor onze grote steden. Ik heb bij deze een leuke missie :-) . In het centrum van Brussel zijn door Edmond Cocquyt, Lieven Boelaert en Kasper Demeulemeester van Quartier Latin 445 cafés in kaart gebracht en op een plattegrond geplaatst. Het is het grote Caféplan.

Ik heb er zelf ook een handje van door vaak naar hetzelfde café te gaan als ik in een vreemde stad ben. In Brussel wilden de initiatiefnemers laten zien hoeveel mooie cafés er zijn. Op een kaart van een vierkante meter staan de cafés met de datum van oprichting, welke bieren op de kaart staan en wat de openingsuren zijn. Alle cafés zijn bezocht! Ongelooflijk wat een werk, en wat een genot om dit mee te nemen en door Brussel een kroegentocht te houden! Klik hier voor de kaart.

En up-to-date houden doen de heren ook nog! Binnen een aantal jaar wordt weer een nieuwe plattegrond uitgegeven. Ook voor Antwerpen komt een dergelijke kaart en verder staat Luik of Rijsel nog op het programma. Ik vind dit serieus fantastisch en op dat we zoiets ook in Nederland kunnen maken. Voor Amsterdam moet zoiets zeker op de kaart komen :-) .

Bron: Brusselnieuws

Lees ook:Café met meeste bieren ter wereld opent deuren
Lees ook:Hoeveel carnavalsmannen en vrouwen dronken bier?
Lees ook:Belgische beurshandelsplaats wordt bierpaleis
Lees ook:Cantillon opent toeristische bierkelder
Lees ook:Nieuwe Belgische bierattractie in Brussel

Eén reactie op “445 cafés van Brussel in kaart!

  1. Hagar

    Dat is leuk…. heb nog een caféplan van Antwerpen van wat jaartjes terug liggen….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.