Nieuwe Belgische bierattractie in Brussel

Het Brussels Gewest en de stad Brussel hebben plannen om van de Beurs een topattractie te maken. Een Heineken Experience in het centrum van Brussel, daar zou je het mee kunnen vergelijken. Het gebouw werd vroeger als beursgebouw gebruikt. Sinds de elektronische beurshandel is er echter geen goede bestemming meer voor de ruimte, tot nu toe dan. De investering voor deze topattractie in wording is 15 miljoen euro waaraan de grote Belgische brouwers gaan meefinancieren. Een definitief akkoord is er nog niet.

In de Belgian Beer Temple, zoals ‘t nu genoemd wordt, zal het volledige productieproces van bier te volgen zijn. Met plasmaschermen, hologrammen en interactieve instrumenten moet het hele gezin er een ware bierbelevenis krijgen. Ook een winkel met zo goed als alle Belgische bieren met bijhorende merchandising, een grote bar en een conferentiezaal maken onderdeel uit van dit plan.

350.000 tot 500.000 bezoekers per jaar
Als de plannen doorgaan is het de bedoeling dat zo’n 350.000 tot 500.000 bezoekers per jaar het ‘bierhuis’ komen bezoeken. Binnen enkele weken zouden de plannen officieel voorgesteld kunnen worden. Dit zal alleen gebeuren als ook grote Belgische brouwers aan het project willen meewerken en meefinancieren.

Als het project doorgang vindt dan heeft het bier zijn weg weer gevonden naar vroegere tijden. Het beursgebouw is namelijk gebouwd op de ruïnes van het Minderbroedersklooster waarin ooit een brouwerij gevestigd was.

Bron: Nieuwsblad.be 

Lees ook:Belgische beurshandelsplaats wordt bierpaleis
Lees ook:445 cafés van Brussel in kaart!
Lees ook:België krijgt internationale bierwedstrijd
Lees ook:Brussel maakt zich op voor weekend van het bier
Lees ook:Opmerkelijk in museum Belgische Bierbrouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.