‘Vrije tap zorgt niet voor goedkoper bier’

biertappenIn het Radio 1-programma Goedemorgen Nederland liet Peer Swinkels, directielid Bavaria, weten dat minimaal één vrije tap in het café naar zijn idee niet leidt tot goedkoper bier. Ook gaf hij aan dat een vrije tap in de huidige wetgeving voor het café gewoon tot de mogelijkheden behoort. Een ondernemer krijgt zijn bierprijs op basis van het volume bier dat er wordt afgezet. Hoe groter het volume, hoe lager de prijs. Door verschillende bieren aan te bieden zal het volume van ieder bier uiteraard afnemen en de prijs stijgen.

De consument bepaalt dan natuurlijk of hij of zij meer wil betalen voor het bier in ruil voor een groter bierassortiment. Zelf zou ik dat prima vinden. Echter ik weet zeker dat heel veel bierdrinkers daar anders over denken en dit absoluut niet zien zitten. Cafés blijken dit ook zo te zien. Volgens minister Kamp kwam uit het debat vorige week woensdag naar voren dat cafés ook geen vrije tap willen omdat ze dan inderdaad meer moeten betalen voor het bier en ieder bier duurder wordt voor de consument. Daar zit de bierdrinker niet op te wachten volgens de cafés. Het zijn dus allemaal keuzes die gemaakt moeten worden. Zowel voor de ondernemer als door de biergenieter. Ach ja, zo zie je maar weer…. springt een partij in de bres wil de horeca het om een, naar mijn idee logische beredenering, niet.

Er lijkt in ieder geval wel gewerkt te gaan worden aan het verbeteren van de relatie tussen café en bierbrouwer. Daar wil de minister graag een rol in spelen. Dat lijkt me een goede ontwikkeling, om samen te spreken over wat er verbeterd kan worden in de biermarkt.

Bronnen: Misset Horeca, Goedemorgen Nederland

Lees ook:Kamer wil oplossing voor biermarkt
Lees ook:Keuze uit meerdere pilsen niet altijd handig
Lees ook:Minister Schippers wil stunten met bier niet bestrijden
Lees ook:Verkoop speciaalbier neemt verder toe
Lees ook:Grolsch stopt met thuistap Cheersch

2 reacties op “‘Vrije tap zorgt niet voor goedkoper bier’

  1. Fred Schiphorst

    Goed, is er dus geen enkel bezwaar om dat recht in te voeren. Als cafe eigenaren het niet willen merken we dat vanzelf. De grote brouwers zouden zelfs het voortouw kunnen nemen door hun klanten in een open brief er (nogmaals) op te wijzen dat ze best een tap voor een ander bier mogen gebruiken. Is dat ook de wereld uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. bier aanbiedingen

    Je kan nu de prijzen makkelijk vergelijken op internet voor de beste bier aanbiedingen makkelijk toch!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.