Hoe bierhemel ook bierhel kan zijn

Lang keken we er naar uit, naar ons perfecte weekendje Antwerpen. Eerst naar de kooktempel van Sergio Herman en dan de volgende dag nagenieten in het beste biercafé van de wereld.

The Jane was subliem, wat daar neergezet is van een andere planeet. Het eten is fantastisch, de sfeer fabelachtig mooi en de prachtige wijnen zorgde ervoor dat we in een ware extase raakte. Dit keer geen bier in het wijnarrangement, maar wel verwerkt in een prachtig hertenkalf stoofpotje.

Bierhemel of bierhel?
We hoopten van het ene geluksmoment in het andere te vallen door een bezoek aan bierspeciaalcafé Kulminator.
Café Kulminator is een waar  bierparadijs met wel 600! bieren op de kaart,  het  is niet voor niet verkozen tot beste biercafé van de wereld door ratebeer.com.

Maar misschien ligt hier ook direct het probleem. Bierliefhebbers van over de hele wereld trekken massaal naar dit café met als gevolg dat het niet alleen erg druk is, maar dat je ook omringd bent door touristen. Lekker rustig weggedoken zitten met de mooi biertje  zat er voor ons helaas niet in. Wel hebben we genoten van een heerlijke Bush Noël. Maar daarna besloten we verder te trekken naar een wat meer anonieme bar.

Volgende keer als we weer in Antwerpen zijn, komen we weer terug, misschien heerst er dan wel een hele andere sfeer. Zo niet dan kun je met een gerust hart stellen dat er genoeg andere plekken zijn om te genieten van een bijzonder bier.

Lees ook:Antwerps biercafé ‘beste’ ter wereld
Lees ook:Hoe ziet het café van een bierliefhebber eruit?
Lees ook:Café op wielen
Lees ook:Videoverslag Weekend van het Bier 2010
Lees ook:Café ‘t Waagstuk Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.