Belgische bierbarometer: 30% verkiest bier boven wijn bij diner

In België begint het al steeds gangbaarder te worden om bier bij het eten te bestellen in plaats van wijn. Al 30 procent van de Belgen verkiest bier boven wijn in het restaurant. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bierbarometer van de Belgische Brouwers die zij samen met nieuwsblad.be opzetten. De houding tegenover bier is steeds positiever en de momenten waarop bier wordt gedronken wordt steeds diverser, van feestjes tot bij het eten. Jaar na jaar blijkt dat de Belgen steeds vaker bier boven wijn verkiezen.
Groei in vijf jaar
Ter vergelijking in 2007 dronk 18% bier bij het eten en nu ligt dit percentage op 30 procent. Belgische Sterrenchefs hebben volgens directeur van de Belgische Brouwers, Sven Gatz, gezorgd dat bier wordt gepromoot bij culinaire gerechten.

Explosieve stijging thuisgebruik
Een ander belangrijk gegeven dat uit de barometer naar voren kwam is de toename van het thuisgebruik. Nog niet eerder was het percentage dat thuis bier drinkt omdat dit minder duur is, 73,1%, zo hoog. Vorig jaar lag dit percentage op 58% en in 2007 op 50%. Als iedereen doet wat hij of zij zegt zou de horeca dit jaar als geen ander in België veel pijn voelen.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Biertrend: zwaardere bieren steeds populairder
Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:15 procent kiest bier bij het eten
Lees ook:Belgen drinken steeds meer speciale bieren
Lees ook:Nieuw bier met waterkers

Eén reactie op “Belgische bierbarometer: 30% verkiest bier boven wijn bij diner

  1. carine

    wie kan me suggesties aan de hand doen om de juiste bieren te kiezen bij een maaltijd.
    Als aperitief??
    Bij het voorgerecht – foie gras
    Bij het hoofdgerecht – lamsbout
    Bij het dessert – pannacotta met rode vruchten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.