Walstraat 10: nieuw bier uit Enschede

bier_1273811hNederland is weer een biertje rijker! Walstraat 10. Fred Pitt, nee niet Brad Pitt, heeft een zwaar, donker, zoet, kruidig bier gebouwen van 8%. Het heeft een, ehh naar mijn smaak lelijk, geel etiket. Maar goed ‘t gaat om wat erin zit! Het bier zit in een beugelflesje van 33 centiliter. Het is echt 

een hersft- en winterbiertje en daarom  te drinken in de herst 2009 en winter van 2010. Aanstaande zaterdag 7 november wordt het bier officieel gedoopt in winkel kookboek.nl aan de Walstraat 10. Iedereen die dit bier wil proberen kan dit weekend naar Enschede afreizen. Tegelijk met de lancering van een kookboek en onder het genot van een hamburger van Jamie Oliver is het bier te proeven. Het recept van Walstraat 10 is gemaakt door kookboekwinkelier Sascha Mengerink en brouwer Fred. Het bier bestaat uit Twents graan en hop. Volgens insiders te vergelijken met de Rochefort 10. En als dat zo is ben ik verkocht. Als het bier dit weekend aanslaat wordt het bij de brouwer in productie genomen. Tot die tijd kunnen we het alleen nog proeven. Allemaal naar Enschede… dan hebben we er weer een biertje bij in Nederland!

Lees ook:WIN het kookboek ‘Bier op het Menu’
Lees ook:03-02-’13: Winterbierfestival Enschede
Lees ook:11-09/12-09: 3e Delftse Bierhistorisch Weekend
Lees ook:Bier voor 3FM Serious Request
Lees ook:Verwelkom iedereen in het nieuwe jaar met: De biertaart!

Eén reactie op “Walstraat 10: nieuw bier uit Enschede

  1. Maciej Michalski

    Hi!
    I’d like to buy some kinds of Dutch beers. I’m looking for some shop /like Getrenkemarkt, Getrenke Hoffmann in Germany/ in Enschede to buy lot of Dutch beers in one place. Could you help me?
    Regards, Maciej

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.