WIN het kookboek ‘Bier op het Menu’

bierophetmenuBier in het eten, komt steeds meer onder de aandacht. Menig stoofpotje wordt extra smakelijk en het vlees erin extra mals door de toevoeging van bier. Ook zijn de mogelijkheden oneindig met vlees, vis groenten en bierseizoenen. Ook het combineren van eten met het juiste bier kan voor een versterking van smaken zorgen. Ga maar eens op ontdekkingstocht met bier naast je maaltijd. Dat kan met het kookboek ‘Bier op het menu’ van Ben Vinken. En dat kookboek kan je winnen! De prijsvraag is beëindigd en de winnaar uitgeroepen. Goede tips kunnen natuurlijk altijd!

Wat moet je doen om het kookboek ‘Bier op het menu’ te winnen? Heel eenvoudig, vertel mij of mijn collega op koken.blog.nl jouw favoriete combinatie van bier en spijs. Ook een heerlijk recept met bier mag ingezonden worden! Laat je combinatie of recept hieronder bij de reacties achter.

En het mooie is: we mogen allebei een exemplaar van het kookboek ‘Bier op het menu’ weggooien, dus bij beide blogs maak je een kans!

Eerst meer weten over dit bijzondere kookboek vol lekkere combinaties van bier en gerechten. Ik had hierover in februari al iets geschreven, klik hier en voor een extra review op koken.blog.nl klik hier.

Boek: Bier op het menu – Ben Vinken – Lannoo – isbn: 9789020985412- te koop bij Bruna

Veel succes!

Lees ook:Laatste kans: WIN het boek
Lees ook:En de winnaar is….
Lees ook:‘Bier op het menu’ de ingang naar nieuw publiek
Lees ook:WIN een bier- en gastronomisch arrangement bij Palazzo
Lees ook:Zytholoogopleiding: Zomers Biermenu

10 reacties op “WIN het kookboek ‘Bier op het Menu’

  1. moutstra

    Wat ik zelf heel erg lekker vindt is witbier (toonaarden of Kinhem) icm mosselen en slagroom… waar mag het recept heen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Heel cliché, maar ik vind maar weinig dingen lekkerder dan een goede dubbel (Val Dieu, St. Feuillien) gecombineerd met rood vlees. Helaas staan deze bieren niet bij elk restaurant op de kaart waardoor je al snel uit komt op een Palm met hetzelfde stuk vlees. Ook lekker, vooral wanneer het buiten nat en grauw is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. J van Velzen

    een heerlijk recept voor de grote mensen

    Bier pannenkoekjes ( wk hit ! )

    250 gr meel
    3 grote eieren
    40 gr poedersuiker
    25 cl melk
    25 cl blond bier
    40 gr boter
    4 cl bruine rum
    zout

    Bereiding van het beslag

    Meng het meel, de suiker, melk, eieren , rum en 5 cl bier.
    Opkloppen zodat je geen klontjes hebt
    Laat de boter smelten en voeg deze toe aan het beslag.
    Giet de rest van het bier erbij en meng opnieuw.
    Laat dit beslag 1 uur rusten.

    Pannenkoekjes maken :

    Klop het beslag opnieuw op.
    Verhit een pan en smelt hierin een beetje boter.
    Zet het vuur iets lager en schep een pollepel beslag in de pan.
    Doe dan 3 schepjes in de pan voor 3 pannenkoekjes.
    Heerlijk bestrooien met poedersuiker!

    evt kan je ook rum rozijnen toevoegen.

    Eet smakkelijk

    Met het oog op het wk een lekker zoet snackje wat er zeker wel ingaat.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Maurice

    Wat ik erg lekker vind is urenlang zachtjes gestoofd rundvlees in een mooie dubbel. uiteraard drink ik hier dan ook graag een dubbel bij.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bonnie

    Vlaamse stoofschotel
    500 g riblappen of bieflappen
    zout peper naar smaak
    50 gram boter
    3 eetlepels zonnebloemolie
    2 uien
    1 paprika
    3 flesjes pilsbier
    1 blaadje laurier
    1 theelepel thijm

    1 eetlepel suiker
    scheutje azijn

    Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Leg het vlees in de ovenschaal en fruit de paprika en ui in de braad- of koekenpan.
    Giet het bier erop. Roer het geheel rustig door elkaar. Voeg het vlees en de olie toe alsmede de kruiden. Na 10 minuten of als het geheel lekker warm is, toevoegen in de ovenschaal en laat het 50 minuten in de oven op ongeveer 220 graden.
    En zoals de naam van het gerecht als duidelijk maakt horen hier natuurlijk vlaamse frieten bij.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Anita

    Ik heb ooit Duvelse Tomatensoep op, heerlijk

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 grote tomaten
    1 flesje Duvel
    1 grote ui
    1 liter kippebouillon
    peterselie
    bloem
    peper en zout
    room

    Bereiding

    Snijd de tomaten in grove stukken, maak de ui schoon en snijd in grove stukken. Dit alles aanfruiten in een beetje margarine. Afblussen met de Duvel en een paar minuten laten staan op laag vuur. Dit alles met een scheutje van de bouillon in de keukenmachine fijndraaien. Terug in de pan doen en aan de kook brengen, nu van het vuur
    af de bloem toevoegen totdat het niet meer opgenomen wordt. Nu de rest van de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Als de soep op de gewenste dikte is 3 minuten laten staan op een laag pitje. Nu een scheutje room toevoegen eventueel tabasco en zout toevoegen en de peterselie fijn gehakt toevoegen. Is de soep niet dik genoeg dan met een allesbinder eventueel indikken of met bouillon verdunnen.
    Lekker te serveren voorafgaand met gevogelte of te verwerken in de soep.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Niels

    Zeer eenvoudig maar wel heel erg lekker, zelf satésaus maken op basis van een heerlijk dubbel biertje in plaats van gewoon water…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Daniel Lansbergen

    nou dat is simpel,
    een rochefort 10 of een westvleteren 8 naast een kaasplank met blauwe geit, munster en een mango chutney.

    Of bij het koken van shoarma,
    De shoarma, paprika en champignons in de pan gooien en ipv boter of olie een wat zoeter bier gebruiken. Niet te zoet, ik zou het houden op een pils of een wat zoetere blonde. Hierdoor blijft de shoarma lekker mals en krijgt het een klein zoetje en bittertje wat geweldig past bij een simpele salade en knoflooksaus die natuurlijk ook het broodje in moeten.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Wina van Dijk

    Geen idee of ik nog op tijhd ben, maar ook ik heb een lekker bierrecept.

    HARD BROODJE MET BIER-KAASFONDUE

    1 flesje Hoegaarden Witbier
    400 gram geraspte Old Amsterdam
    250 gram geraspte Leerdammer
    2 heel fijn gesnipperde sjalotjes
    100 gram kastanje-champignons in heel kleine stukjes
    1 eetlepel grove mosterd
    2 eetlepels zonnebloemolie
    1 eetlepel maïzena
    2 eetlepels jonge jenever
    3 eetlepels gehakte platte peterselie
    4 grote harde maïsbollen
    50 gram zachte kruidenboter
    12 blauwe druiven
    12 stukjes bleekselderij
    12 kleine rode kerstomaatjes
    12 bladerdeeg-kaasstengeltjes

    Over voorverwarmen tot 200 graden. Ovenbakplaat bedekken met een stuk vetvrij bakpapier.
    Kapjes van de bolletjes snijden en de bolletjes voor 2/3 uithollen. (bewaar dit brood bv om paneermeel van te maken.
    Besmeer de broodjes en de afgesneden kapjes aan alle kanten in met kruidenboter. Zet de bolletjes en kapjes op de bakplaat midden in de voorverwarmde oven en bak ze in 12 minuten bruin en knapperig.
    Verhit intussen de olie en bak de sjalotjes en champignons ca 5 minuten zonder ze bruin te laten kleuren. Voeg het bier toe en breng dit juist tegen de kook. Voeg in gedeeltes beide kaassoorten toe en laat deze mooi wegsmelten, roer er de mosterd en peterselie door en bind de fondue met de maïzene die is opgelost in de jenever.
    Zet de hete knapperige bolletjes op vier borden en schep er de fondue in. Snijd de knapperige kapjes elk in drie driehoekjes en leg deze met de druivrn, bleekselderij, kerstomaatjes en kaasstengeltjes rondom de bolletjes.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Fiona de Lange

    Beste Wina en Daniel!
    Bedankt voor jullie input. De lezers van dit blog zullen het zeker waarderen. Helaas is de winnaar al op 25 mei uitgeroepen. http://bier.blog.nl/winnen/2010/05/25/en-de-winnaar-is. Ik heb nu ook een regel toegevoegd aan het bericht aangezien wellicht niet iedereen de opvolgende berichten heeft gezien. Binnenkort, volgende week, volgt weer een nieuwe prijsvraag.Doe dan vooral mee zou ik zeggen ;-) !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.