St. Feuillien Cuvee Noël ABT bier december

Het is weer december! Tijd voor het kerstbier bij de aangesloten ABT-cafés! Veel van deze cafés staan onder de rubriek biercafés op mijn blog. Als ik me niet vergis was het vorig jaar Bush Noël. Dit jaar staat de St. Feuillien Cuvee Noël de gehele maand december op de tap!

Een kerstbier op de tap is altijd feest. Ze zijn nooit hetzelfde en smaken altijd weer anders. De brouwers experimenteren met ingrediënten en doen hun best er ieder jaar weer iets speciaals van te maken. De Cuvee Noël is zoals de meeste winter- en kerstbieren een zwaarder biertje en heeft een alcoholpercentage van 9 procent. Ik ben bekend met de ‘gewone’ St. Feuillien, die is erg lekker. Toevallig heb ik bij de groothandel dit kerstbiertje ook ingeslagen. Erg benieuwd wat dan het smaakverschil zal zijn met de tap. Dat kan namelijk behoorlijk anders zijn. Sommige bieren vind ik op fles lekkerder en anderen op tap!

Zoals het kerstbier toebehoord is het bier robijnrood van kleur. Dit kerstbier heeft een bruine tint door de gebrande gerst, veel aroma en een ronde, zachte smaak. Zoals vele kerstbieren overigens. Wat deze naar mijn idee bijzonder maakt is dat er toch een bittere ondertoon in zit. Vaak is kerstbier alleen maar (heel) zoet. Kenners zeggen dat het smaakt naar Weense koffie met een beetje sambuca. mmm, ik ben benieuwd! Het bier wordt overigens gebrouwen in brasserie Friart, provincie .

Heb je dit biertje in een van de ABT-cafés geproefd of wil je je mening geven. Plaats hieronder een reactie zodat andere bierliefhebbers weten wat ze kunnen verwachten!

Lees ook:Bush Noël: de kerstsfeer komt van binnenuit
Lees ook:Kerstbieren waarom eigenlijk?
Lees ook:Noël Christmas Weihnacht: overslaan!
Lees ook:Wat maakt bier een kerstbier?
Lees ook:X-MAS Zinnebir: Bijzonder kerstbier

Eén reactie op “St. Feuillien Cuvee Noël ABT bier december

  1. Hagar

    Cuvee Noël St. Feuillien, is na een lange tradite van Kerstbierpresentaties te bezoeken in Baarle-Hertog voor mij toch het beste kerstbier wat er op dit moment op de markt te vinden is. Een diep donkere robijn gekleurd bier met ja voor in de mond een zoetje maar ook met voldoende bitter om nog zo’n glas te bestellen. TOPKLASSE.
    ps: Neem vooraf aan dit bier een “saison” bier (bijvoorbeeld een Brave Broeder of een Texels Skuumkoppe” om je smaakpapillen te doen openen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.