Het succes van speciaalbier laten proeven

speciaalbier1Een mooie kans om in een toch wat lastigere economische periode succesvol te zijn als café. Het is nu wel de tijd om de handschoen op te pakken en eens te kijken welke activiteiten je kunt ondernemen om meer mensen naar je kroeg te trekken. En dat kan zelfs zover gaan dat ook een nieuwe doelgroep enthousiast wordt gemaakt over bier. Zoals de bierkenners en -liefhebbers weten er is zoveel bier dat er altijd wel een bier is dat bij je past. En dan ga je proberen en blijf je proberen. Een nieuwe bierdrinker is dan geboren.

In het Noord-Limburgse Horst heeft caféhouder Jan Joosten van café Het Centrum eens wat anders geprobeerd. Dit ABT-lid organiseerde voor het eerst een klein festival in zijn café met heel veel ’hartverwarmende’ bieren. Gedurende twee dagen had hij 23 tapkranen in plaats van 13 en zijn de winterse speciaalbieren in de picture gezet. Naast de bieren werd er voor bijpassende hapjes en dinergerechten gezorgd. Het kleinste café van Horst had ineens de meeste bezoekers.

Met proefglaasjes zorgde Joosten ervoor dat er zoveel mogelijk geproefd kon worden. Aanvullend werd er veel uitgelegd over de bieren en kregen de gasten heel veel advies mee. Resultaat: een groot succes waar in Horst nog steeds over gesproken wordt. Zonder twijfel komt een dergelijk ‘evenement’ weer terug! In het Proost Magazine gaf ik in een artikel ook diverse tips om meer mensen in de kroeg te krijgen en jezelf als café te onderscheiden. Dat het werkt blijkt ook weer uit dit verhaal.
Bron: Bierblad

Lees ook:Bier verkleint kans op suikerziekte met 40%
Lees ook:Wat is het populairste wintersportbier?
Lees ook:Brouwerij Emelisse scoort in de VS
Lees ook:Andes Beer is bijna hypermodern
Lees ook:Drinken en jagen gaat Nederlandse vrouw beter af dan arbeidsparticipatie en dus?

Eén reactie op “Het succes van speciaalbier laten proeven

  1. aad

    Er zouden meer cafe’s thema avonden moeten organiseren, zo komen we eens van de naam af dat we een pilsland zijn.
    cafe’s die al zulke avonden organiseren ga zo door !!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.