Wieckse Witte: op naar de lente…

wieckse witteWe zijn de winter weer zat en gaan op naar de lente! Uit onderzoek dat onlangs werd gedaan was duidelijk dat de winter voor de Nederlanders echt voorbij moet zijn. Iets om de lentekriebels extra op te wekken? Het drinken van een Wieckse Witte. Voor mij is dit een duidelijk smaakverschil met de Hoegaarden waarbij ik zelf altijd de voorkeur geef aan Hoegaarden. 31% van de bierdrinkers drinkt witbier. De Wieckse Witte kan hier danook niet ontbreken.

Het bier is ooit ontstaan in de Maastrichtse brouwerij De Ridder die in 1988 op het idee kwam om witbier te maken. Sinds 2003 is deze brouwerij echter opgehouden te bestaan en is de productie verplaatst naar de Heineken brouwerij in Den Bosch. De Maastrichtse brouwerij was namelijk eigendom van Heineken. In het bier zijn citrusschillen gebruikt en een klein beetje koriander. Het wordt vergist met bovengist en is niet gefilterd.

Het bier met een alcoholpercentage van 5 procent is daardoor een klein beetje troebel. Zelf vind ik het bier iets te vlak van smaak. Je proeft heel veel citrusvruchten. De Hoegaarden zit iets meer smaak aan en is in smaak subtieler, dat wil zeggen je proeft ook iets anders dan citrusvruchten. Uiteraard blijft het fris en bij uitstek lekker om te drinken als het wat warmer wordt of na inspanning. Een tip om het ook eens te proberen bij een zware maaltijd. Een leuk voordeel is dat Wieckse Witte met de zonneradar laat zien of het een mooie terrasdag wordt. De komende weken in de gaten houden dus!

Lees ook:Gulpener Korenwolf: natuurlijke smaak
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Lees ook:Wieckse Witte gebrouwen op zonne-energie
Lees ook:Horecazaken: Witbier assortiment uitbreiden!
Lees ook:Celis White: de betere Hoegaarden

6 reacties op “Wieckse Witte: op naar de lente…

  1. Hagar

    Zoals je al zei: “Voor mij is dit een duidelijk smaakverschil met de Hoegaarden waarbij ik zelf altijd de voorkeur geef aan Hoegaarden”

    Ik kan hier allen maar mee eens zijn. Heb in het verleden wel eens privé een witbierenproeverij georganiseerd. Ik had wel 20 soorten en uit de blindproeverij kwam Hoegaarden met 95% als beste uit de test.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire Hamming

    Ik als vrouw zijnde vindt het jammer dat er weinig dames, incluis ikzelf, bier lekker vinden. Witbier vindt ik dan ook een goed alternatief, alhoewel dat soms ook nog te bitter is. Op een terrasje echter is een Hoegaarden in mijn ogen heerlijk. Met uitgaan drink ik dan liever iets anders. Misschien dat voor de dames dan Coebergh Sparkle interessanter is, of bestaat er ook vrouwenbier?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rick Kempen

      Hoi Claire – alle bier is in principe vrouwenbier!

      Ik durf mijn pet te verwedden dat je, als je het vantevoren niet weet, een echt bitter bier heel lekker zult vinden. Zo verraste ik Fiona ooit met Raging Bitch – super hoppig, en bitter – waarvan ze nu nog natrilt!
      Maar, als je het echt niet wilt: probeer de frutibieren van Mongozo eens. Ze zijn nog Fair Trade ook!

      Het allerbelangrijkste: blijf ontdekken, blijf genieten, en laat je niets opdringen! Op ‘t Leven!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Fiona de Lange

      Ha Claire!

      Geloof mij toen ik ooit bier begon te drinken was een bitter bier niet het eerste waar ik van stond te popelen. Het is net als met veel dingen.. Je ontwikkelt je smaak. Dus wat ooit bitter is kan over een paar maanden toch lekker zijn. En inderdaad dat ik ooit zo enthousiast zou worden van een bitter bier als Raging Bitch had ik serieus niet gedacht. Wellicht een idee om een beetje bij de zoetere bieren te beginnen en langzaam aan raak je steeds verder in het bier en ben je verkocht. Er zijn namelijk zoveel bieren dat ik ervan overtuigd ben dat je nog heel veel meer lekker vindt.
      En het allerleukste is om daarbij op onderzoek uit te gaan en in een goed speciaalbiercafé (b.v. ABT-cafe) binnen te stappen en advies te vragen. Heel veel plezier!

        /   Beantwoorden  / 
  3. c.warnaar

    ondanks dat wij een prijs gewonnen hebben en wij al div. malen overvecht benaderd hebben geeft deze totaal geen reactie.Het is toch leuk om een prijs te winnen bij wieckse witte (nee dus)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Daar hebben ik al meer over gehoord…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.