Bierkartel: ‘het vervolg’

In plaats van dat het gaat om het bierkartel van Bavaria, Heineken en Grolsch heeft het verhaal zich compleet omgekeerd tegen Neelie Kroes. Bavaria wil hiermee laten zien dat de voormalig eurocommissaris voor mededinging Neelie Kroes wist van het bierkartel en bovendien de regels voor eerlijke concurrentie met voeten heeft getreden.

1998 was zij president van Nyenrode Business Universiteit die destijds een contract had met Heineken. Na veel onderhandelen heeft Bavaria de studentenvereniging van Nyenrode destijds overgehaald om Heineken aan de kant te zetten en voor het Brabantse bier te gaan. Echter de toenmalige Heineken-topman Karel Vuursteen die toen ook lid van raad van toezicht van Stichting Nyenrode was en nog steeds is heeft er met een telefoontje voor gezorgd dat het contract met Bavaria de prullenbak in ging.

Naast deze zaak speelde ook nog een zaak in Groningen. Een harde strijd tussen Bavaria en Heineken. Tja, de concurrentie is moordend en beiden doen ze er vast en zeker alles aan om klanten van elkaar te “pikken”. Het vervelende is wel dat doordat Heineken het aan het licht bracht, Neelie Kroes keer op keer op scherp werd gezet en in de ‘leuke’ grapjes van Heineken een kartel zag. Heineken verstuurde naar Bavaria faxen die als studentengrapjes moesten worden gezien.

Enfin, feit blijft wel dat Heineken, Bavaria en Grolsch een mega kartelboete boven het hoofd hangt. En Neelie Kroes boos maken helpt daar zeker niet bij. Ze wijst ook alle beschuldigingen van de hand en kan zich van deze zaak niets herinneren. Een brouwer blijft angstvallig stil, Grolsch. Heel slim…. ‘twee vechten om een been en de’ …. Ik zeg altijd maar zo: waar rook is, is vuur. Nu maar hopen dat de  rechters de bierbrouwers goed gezind is.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Boetes Heineken en Bavaria blijven gelijk
Lees ook:Kartelboete voor Grolsch vervalt
Lees ook:Bierkomkommer: Heineken in Grolsch Veste?
Lees ook:EU-Hof verlaagt boetes bierbrouwers
Lees ook:Grolsch stopt met thuistap Cheersch

0 reacties op “Bierkartel: ‘het vervolg’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.