Australian Beer Awards 2010 bekend!

ABAOp 20 mei 2010 zijn in Australië de Australian Beer Awards uitgereikt. Uiteraard hebben we hier met wat tijdsverschil te maken zodat het nieuws ouder lijkt dan het is ;-) . In totaal deden 1170 bieren mee van 243 brouwerijen uit 34 landen. De bieren werden uiteraard ingedeeld in verschillende categorieën! Best weer een paar opvallende uitkomsten! 

Ook heel wat bieren uit Scandinavië doen het goed! Verder viel het Duitse Weihenstephan in de prijzen in de categorie ‘Champion Large Brewery’ en kreeg het goud in de Duitse Hefeweizen style. Een heerlijk weizenbier!  Leuk voor Zuid-Afrika verder met de komst van het WK is dat South African Breweries met Carling Black Label goud heeft gewonnen in de categorie ‘European Style Lager’.

En verder in de abdij, dubbel en trippel stijl. Waar zijn de Nederlanders? Niet alleen hier maar ook in het hele scala. Was Australië te ver? Inderdaad er was geen een Nederlandse brouwerij aanwezig. In ieder geval gingen veel awards naar de Belgische brouwers. De St. Bernardus Tripel, een van mijn favorieten, kreeg goud. Ook de Floreffe van Lefebvre kon goud noteren. Wat ik ook leuk vind is de zilveren medaille voor Raging Bitch van Flying Dog Ales.

Voor een overzicht van alle winnaars in de verschillende categorieën klik hier.

Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012
Lees ook:Nederlandse brouwerijen winnen bij World Beer Cup Awards
Lees ook:Belgische brouwerijen winnen Australian Beer Awards
Lees ook:Jopen wint drie European Beer Star Awards
Lees ook:Waar zijn de Nederlandse bierprijzen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.