Jopen wint drie European Beer Star Awards

Jopen is de enige Nederlandse brouwer die in de prijzen viel op de prestigieuze European Beer Star Awards in 2011! En hoe! Op 10 november 2011 werden zij in Nürnberg met maar liefst drie prijzen bekroond die door de directie, Michel Ordeman en Lydian Zoetman, in ontvangst werden genomen. Jopen Hoppen kreeg de Gouden European Beer Star onderscheiding in de categorie Belgian Style Ale. Jopen Koyt viel in de prijzen met een Zilveren European Beer Star 2011 in de categorie Herb and Spice Beer. En meer zilver was er voor Jopen 4 Granen Bok in de Belgian Style Dubbel.

De European Beer Star is een initiatief van Private Brauereien Deutschland e.V, een associatie van kleine en onafhankelijke brouwerijen in Europa (S.I.B) en vindt voor de achtste keer plaats. De prijs wordt uitgereikt aan brouwerijen uit de hele wereld die het brouwen tot kunst hebben verheven. In 49 categoriën hebben 98 bierexperts uit 26 landen bepaald welke brouwerij het meest authentieke bier heeft gebrouwen dat uitblinkt in een herkenbare en indrukwekkende smaak. Wanneer de kwaliteit voldoet aan alle strenge criteria wordt de prijs uitgereikt.

Deelnemende landen
In totaal zijn er meer dan 1100 bieren voorgedragen,  een explosieve groei van 16% ten opzichte van het vorige jaar. Een toename van 6% meer Duitse bieren en 29% internationale bieren. Participerende landen zijn onder andere Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Denemarken, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Zweden, Spanje, Rusland en natuurlijk Nederland.

Voor de complete lijst met winnaars klik hier.

Lees ook:Nederlandse Brouwers vallen in de prijzen!
Lees ook:Nederlandse brouwerijen winnen bij World Beer Cup Awards
Lees ook:Belgisch feestje op European Beer Star Awards
Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012
Lees ook:Australian Beer Awards 2010 bekend!

5 reacties op “Jopen wint drie European Beer Star Awards

  1. Freek

    Super en zeer terecht.
    Gefeliciteerd!

      /   Beantwoorden  / 
  2. De Pintpakker

    Fantastisch! Zeer terecht! En gefeliciteerd!

    Maar.

    ‘Jopen is de enige Nederlandse brouwer die in de prijzen viel op de prestigieuze European Beer Star Awards in 2011!’
    Komt dit omdat Jopen de enige Nederlandse brouwerij was die zich hiervoor ingeschreven had (werd ‘voorgedragen’)? Deden er andere Nederlandse brouwerijen/ brouwerijhuurders/ brouwerijkrakers of Nederlandse bieren mee?

    Nee.

    Maar het kan erger.

    ‘Jopen Koyt viel in de prijzen met een Zilveren European Beer Star 2011 in de categorie Herb and Spice Beer.’
    Dat is terecht, lijkt me. Goud had ook gemogen. Maar: Koyt IS een Herb&Spice Beer.

    ‘Jopen Hoppen kreeg de Gouden European Beer Star onderscheiding in de categorie Belgian Style Ale.’
    Jopen Hoppen een ‘Belgian Style Ale’? Heb ik iets gemist? Is hopgebruik een Belgische uitvinding? Gebruikten Belgen hop eerder dan Duitsers of Nederlanders? Welk Belgisch bier ‘lijkt’ dan op Hoppenbier, qua Belgian Style Ale?

    Maar het kan nog erger.

    Nog veel erger.

    ‘En meer zilver was er voor Jopen 4 Granen Bok in de Belgian Style Dubbel.’

    Sorry dat ik even van mijn stoel val. En nog eens. En nog eens.
    Een Nederlands bokbier dat een zilveren plak wint in de categorie ‘Belgische stijl dubbel’. We kunnen wel inpakken met ons bokbier, het is een dubbel. Of erger: zometeen wint iemand een prijs in de categorie ‘Amerikaanse West Coast Black IPA’(De Molen Bock) of ‘Sallands Meergranen Bier’ (iets van de Groningse Stadsbrouwerij, die er niet is).

    Van harte met drie medailles, Nederlande staat weer op de kaart!

    Maar waarmee?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Freek

    Beste Pintpakker,

    Ik vind nog steeds dat Jopen zeer goed bezig is. Dat zo’n competitie hele rare aspecten heeft is echter zeker waar. Maar men gaat bij Jopen niet over wie verder meedoet en ook niet over de categorien etc. neem ik aan.

    Wat betreft de bierstijlen ben ik het van harte met je eens, dat zijn hokjes waar je liever niet inpast. Ook doen ze totaal geen recht aan de historische feiten. Ik ga daar de komende tijd wat aan doen.

    Maar ik moet nu weg; brouwen samen met Peter…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Cees

    Er is nog geen categorie “Nederlandse bock” voor zover ik weet, dus dan maar in de Belgian Dubbel toch. En het neigt toch ook meer naar een belgische dubbel dan een duitse bock, mede door het gebruik van een bovengist. What’s in a name, het is gewoon lekker bier :P

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

      Niet alleen lekker, maar goed ook. Laat anderen zich dan maar druk maken om de vraag of het nu wel in de juiste categorie zit.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.