Asheville (NC) bierstad van Amerika

ashevilleGisteren schreef ik over de poll en de stemming op de favoriete bierstad van Amerika. Vandaag is de winnaar van de poll bekendgemaakt. Asheville in North Carolina heeft de prestigieuze titel met 39% van de stemmen in de wacht gesleept. Ik ben me eens gaan verdiepen in deze plaats. En wat blijkt….  

Het is belangrijk dat de poll goed wordt opgezet aangezien diverse mensen niet eens zijn met de uitslag. Dat is altijd als mensen ’verloren’ hebben. Echter er zijn wel vreemde zaken aan de hand. Het vreemde aan de uitslag, die nu overigens ineens van de site is verdwenen, is dat er maar heel weinig plaatsen zijn die stemmen hebben gekregen.

De nummer twee is Portland en drie is San Diego. Portland is een ‘bierplaats’ die ik veel vaker heb gehoord. Dus daar kan ik wel weer inkomen. Uiteraard blijft het stuivertje wisselen tussen de nummer een en twee van vorig jaar. Via internet zag ik dat Asheville meerdere (ambachtelijke) brouwerijen telt. Wellicht kan het de bierstad van Amerika worden. Om een plaats meer in de picture te zetten is zo’n poll dus erg nuttig en handig. Als je geen bierstad was dan word je het vanzelf.

Asheville, volgens diverse stemmers is hier echt niets te beleven, heeft de promotie van deze plaats goed geregeld en ervoor gezorgd dat bierdrinkend Amerika gaat uitkijken naar bieren uit Asheville. Vreemde is wel dat plaatsen als Denver, Boston en Chigago niet voorkomen. En met name de laatste plaats is wel vreemd. Zeker omdat hier een van de grootste internationale bierfestivals van het jaar wordt gehouden. Het is toch belangrijk om diverse kantlijnen en regels op te stellen zodat er in ieder geval voor gezorgd wordt dat alle plaatsen in de basis evenveel kansen hebben.  

Bron: Examiner

Lees ook:Stem op je favoriete bierstad!
Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Bierliefhebber vindt kwaliteit bockbier goed
Lees ook:Poll: Start bockbierseizoen eerste maandag in oktober
Lees ook:Welke 3 zijn dé biersteden van de V.S.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.