Bier brouwen op straat

brouwketelDoor bier te brouwen op straat, zien de consumenten hoe mooi en natuurlijk het product bier is. In het Belgische Ieper werd afgelopen weekend op straat een nieuw bier gebrouwen. De Hoevebrouwers uit Zottegem hadden nog een kleine, verplaatsbare brouwketel. Een leuke manier om aan mensen te laten zien hoe het brouwen werkt. In een Brits onderzoek kwam namelijk naar voren dat mensen toch denken dat in bier geen natuurlijke producten worden gebruikt maar chemische ingrediënten.

In Nederland geven diverse brouwerijen ook een demonstratie van het brouwproces. Uiteraard is het toch wat anders als je op straat gaat brouwen. Overigens ben ik benieuwd hoe dit met de hygiëne zit. Ze hebben, onder toeziend oog van de brouwmeester, toch in de ketels staan roeren. Hygiëne is met name in het laatste stuk van het brouwproces erg belangrijk natuurlijk, en dat doen ze binnen.

Speciaal voor deze gelegenheid is er met de mobiele, oude brouwinstallatie van de Hoevebrouwer een heel nieuw bier gebrouwen. Het is een blond bier met een bittere hopsmaak waarbij gebruik is gemaakt van Amerikaanse hop. Het brouwproces zelf duurde ongeveer acht uur. Dat past dus precies in een dag. Nu zal het brouwsel vier weken rusten. Vervolgens wordt het gebotteld en vindt hergisting op fles plaats. In het najaar zal het bier beschikbaar zijn onder de naam ‘Snokke’. Dit betekent ‘we gaan er nog een op drinken’. Ik ben benieuwd of het uiteindelijk ook lekker is en of er geen vliegjes in het bier zijn gevlogen ;-) .

Bron: Nieuwsblad.be 

Lees ook:Brouwdemonstratie marathon in Zeeland: 20 december a.s.
Lees ook:Brouwerij De Molen komt met twee nieuwe bieren
Lees ook:Nederlanders gaan steeds vaker zelf bier brouwen
Lees ook:Vrouwen brouwen nieuw bier
Lees ook:Nieuw Hoorns bier Platte Thijs

Eén reactie op “Bier brouwen op straat

  1. Ernst

    Hoi Fiona,

    Wij van ‘t Wort Wat geven regelmatig brouwdemonstraties, en soms ook buiten. Zie bijvoorbeeld foto’s op: http://www.twortwat.nl/fotoalbum?al=DagVanHetParkHoofddorp. In één kraam stonden we het brouwproces uit te leggen met meerdere ketels (wel werkend, maar daar komt geen bier uit). In een andere kraam werd echt gebrouwen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.