Oranjebier op Zwarte Cross

Bier met glasVolgend weekend van 16 tot en met 18 juli is er weer zwarte cross. Als Nederland zondag wereldkampioen wordt zorgt de organisatie het weekend erop voor oranjebier. Het is echter geen officieel ‘natuurlijk’ oranjebier. Ze gaan er kleurstof aan toevoegen. Ohhh zo zonde! Er zijn namelijk heel veel echte oranjebieren. kleine Kasparus Bierbrouwerij uit Nagele die nog 500 flessen had staan met echt oranjebier. Of het Holland Bier van brouwerij De Leckere (zie de foto hiernaast). Ik zou zeggen…

Bellen! Het is toch veel leuker om echt oranjebier te drinken? Als het tot feestvieren komt dan zal er 5.000 liter oranjebier beschikbaar zijn wat neerkomt op 20.000 bekers. Overigens heeft de kleurstof geen effect op de smaak. Maar volgens mij wel op het energieniveau met al die E-nummers. Voor mensen die al overactiviteit zijn volgens mij niet zo gezond. Het geeft wel een heel leuk effect!

Bron: Omroep Gelderland

Lees ook:Willen we echt oranjebier?
Lees ook:Uitslag Poll: Kwart aan het oranjebier
Lees ook:Het favoriete carnavalsbier?
Lees ook:Nieuw Nederlands bier: Duuster Wit
Lees ook:Brouwerijen communiceren goed?

Eén reactie op “Oranjebier op Zwarte Cross

  1. Robbert

    Dus gewoon Grolsch met een oranje kleurstof… Zou het dan wel een natuurlijke kleurstof zijn?
    Leuke stunt, maar niet meer dan dat dus.
    Ik zal het volgende week wel eens proeven op de Zwarte Cross, als we winnen natuurlijk zondag. Maar daar gaan we vanuit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.