Brouwerijen communiceren goed?

kasparusHoe hou je het aanzien van de kleine brouwerij hoog? De kleine Kasparus Bierbrouwerij doet alles om aandacht te krijgen. Positieve aandacht wel te verstaan. Hij zorgt voor oranjebier dat volgens Kasper Katuin het enige echte natuurlijke oranjebier is in Nederland. Nee, inderdaad het ziet er niet oranje uit. En misschien dat de brouwer dan toch wat vaker naar zijn collega’s in de bierwereld moet kijken. En dus is dit weer een mooi voorbeeld van het punt dat de wereld ophoudt bij de eigen brouwerij. foto: Freddy Schinkel 

Toevallig brouwde de Kasparus Bierbrouwerij uit Nagele vier jaar geleden circa 500 flessen met fruitbier op natuurlijke wijze. De brouwer geeft aan dat het bier moet rijpen om de smaak voller en beter te maken. Zijn oranjebier heeft hij gemaakt van zwarte bessen dat oorspronkelijk een dieprode kleur had. Inmiddels na lang wachten heeft hij nu oranjebier. Wel 500 flessen van 0,75 liter. Het kan door de foto komen, maar ik zie geen oranje helaas.

Zeer succesvol oranjebier leveren Brouwerij De Leckere en Brouwerij Bavik. Brouwerij De Leckere uit Utrecht brouwt ook een puur natuur bier. En deze bieren zien er toch ECHT oranje uit. Uiteraard kan dit door de kleur komen op scherm. Ook al is het geen oranje en absoluut niet het enige natuurlijk oranjebier in Nederland, wellicht smaakt het goed. Alhoewel ik uit de smaakomschrijving van de brouwer alleen kan opmaken dat het bier vol is met een lichte fruitsmaak. Ehh het zal de ambacht wel zijn ;-)

Bron: Brouwerij Kasparus

Lees ook:Willen we echt oranjebier?
Lees ook:Oranjebier op Zwarte Cross
Lees ook:Uitslag Poll: Kwart aan het oranjebier
Lees ook:Belgische brouwer zorgt voor Oranjebier?
Lees ook:Van Prins Pils tot Koning Speciaalbier

2 reacties op “Brouwerijen communiceren goed?

  1. 'kasparus

    ok op de foto is het rood….
    maar in het echt is het echt oranje jammer dat jullie de stukken aan passen die niet zo als bron zijn aangeleverd.
    met zorg gebrouwde groet
    kasparus.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Als blogger plaats je niet alleen ‘klakkeloos’ de berichten en net als bij een krant kan daar ook een vorm van kritiek inzitten. Goed te weten dat het in ieder geval echt oranje is. Die vliegen vast en zeker over de toonbank nu ‘we’ in de finale staan. Zoals ik al aangaf zit het met de ambacht waarschijnlijk wel goed! Veel succes.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.