Heineken legt focus op supermarkt

bierschapHet grote bierconcern Heineken gaat zich meer richten op de supermarkten in het buitenland. De verwachting volgens topman JeanFrançois van Boxmeer is dat Britten, Spanjaarden, Ieren en Grieken steeds vaker thuis pils gaan drinken. De vergrijzing helpt mee dat bierbrouwers naar andere markten moeten gaan zoeken. De ouderen pakken minder vaak een pilsje en drinken in plaats daarvan wijn.

 

In Nederlands drinkt al 70% thuis zijn of haar bier. In het buitenland is dat percentage veel lager alhoewel dit aan het veranderen is door onder andere de crisis. Het lijkt me toch niet heel vreemd dat met name in zuidelijke landen mensen minder vaak thuis drinken. Daar is het toch gewoon om ‘buiten’ te leven en dus ook daar bier te drinken.

Om de horecamind binnen Heineken om te zetten in een mooi bierschap in de supermarkten zijn de hulptroepen van Unilever en Procter & Gamble ingeroepen. Die moeten het schap mooier en aantrekkelijker maken waardoor Heineken uit de schappen vliegt. Ik zie een hele mooie kans ontstaan. Van oudsher doen vrouwen de meeste boodschappen. Als het brouwconcern nu maar niet te veel stuurt en de kenners hun gang laat staan dan wordt het schap wat meer gericht op de vrouw. Wat uit onderzoek blijkt dat de vrouw de man beoordeeld op wat er in de boodschappenkar ligt. Overigens doet ook nog steeds de vrouw vaker boodschappen dan de man. Nu gaan ze wellicht nadenken hoe je bier verkoopt aan een vrouw ;-) .

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Heineken start samenwerking met Spar
Lees ook:Speciaalbierbrouwers bedenken verkeerde biernamen
Lees ook:Bier kerstcommercials zonde toch?
Lees ook:Bier of wijn bij het kerstdiner?
Lees ook:Heineken mikt op vrouwen met cider

Eén reactie op “Heineken legt focus op supermarkt

  1. online

    Als Heineken ook maar in Nederland blijft leveren vind ik het goed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.