Een aantal weken geleden was de geruchtenmolen al op gang gekomen dat Brand met een nieuw bier zou komen, de Brand Weizen. Op vrijdag 15 oktober zal inderdaad het eerste vat Brand Weizen geïntroduceerd worden tijdens het Zuid-Limburgse Oktoberfeest in Sittard. Uiteraard niet toevallig gekozen aangezien een Weizenbier een Duitse oorsprong heeft. Per stroomtrein van de Zuid-Limburgse Stroomtrein Maatschappij zal het vat vanuit Wijlre naar Sittard worden gereden.
De Limburgse brouwer vond dat een Weizenbier nog ontbrak in de rij van Brand bieren. Het bier is volgens de brouwer Michel Bormans een heerlijk volfris, fruitig bier met een bescheiden kruidnagelaroma, een vleugje hoparoma en een zachte afdronk. Het is een bovengistend, ongefilterd tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. De ingrediënten zijn dus alleen water, hop, gerstemout en vooral tarwemout. Kortom, een echte Hefeweizen.
Ik blijf het wel een apart moment vinden om de Weizen te introduceren. De combinatie met het Oktoberfeest is uiteraard prima echter het ‘geweld’ van het bockbier is ook in volle gang, toch?
Lees ook:11-10 t/m 16-10-’13: Oktoberfeest Sittard
Lees ook:Oktoberfeest rukt op in Nederland
Lees ook:Brand en Weizen?
Lees ook:Brand commercial: echt Limburgs!
Lees ook:Brand Up bestaat 60 jaar
Heb deze vorige week voor het eerst in Sittard gedronken en moet zeggen dat ie echt superlekker is. Heel fris en bijna romig bier.
Niet te zuipen. Alsof je uitgewrongen aarde drinkt. Geen enkel vergelijk met Erdinger, Paulaner. Heineken weet niet van bierbrouwen.