Westvleteren to be continued…

Westvleteren12De kranten staan er vol van en iedereen in de bierbranche heeft ‘t er wel over. Westvleteren in de supermarkt. Vanmorgen gaf ik een interview voor Vara radio twee, de heer ontwaakt, deze is verderop in dit bericht te beluisteren. Er is een ware oorlog ontstaan. De hele horecabranche is boos dat zij zomaar zijn overgeslagen en dat de monniken het bier niet eens aan de horeca aanbieden. Hiermee zou het thuisdrinken sterk beïnvloed worden. Maar waarom al die drukte?

Alhoewel continu geroepen wordt, ook door de monniken zelf, dat de afspraken nog niet definitief zijn het feit is wel dat ze er ook zelf aandacht aan hebben gegeven in de media. En dat doe je niet als het allemaal echt nog op losse schroeven staat.

Geschenkverpakking
Enerzijds is het helemaal duidelijk dat de horeca zich hier druk over maakt. Anderzijds wordt continu gesproken over de verkoop van een geschenkverpakking waarin twee glazen zitten en een paar Westvleteren bieren. Dus dit werkt geen inkoop op via de horeca aangezien, naar ik aanneem, geen enkel café zit te wachten op honderden glazen. Ook is het tijdelijk.

Duvel Tripel Hop?
De horecabedrijven maken zich toch ook niet druk om de Duvel Tripel Hop die ‘even’ op de markt terugkomt en ook alleen in geschenkverpakking verkocht gaat worden? Ook hieromtrent is een behoorlijke hype. Door de verkrijgbaarheid op deze manier aan te bieden kunnen meer mensen ervan genieten en denk ik dat ze het Westvleteren-imperium behoorlijk in stand houden. Sterker nog, ik denk dat er meer mensen naar de biertelefoon gaan bellen!

Uiteraard kan ik me wel voorstellen dat het ook zo goed zou zijn als de monniken niet alleen voor de supermarkt maar ook voor de horeca een leuke actie bedenkt. Ook al is dit tijdelijk. Dan geven ze een ‘boost’ aan de Belgische cafés die voor hen ook zo broodnodig is.

Interview ‘De Heer ontwaakt, radio 2′

Lees ook:Stem voor een nieuwe toekomst ‘Duvel Tripel Hop’
Lees ook:Lange rij bij Duvel depot op 12 december
Lees ook:Duvel Tripel Hop weer te koop
Lees ook:Duvel Tripel Hop in 33cl op de markt
Lees ook:Duvel Tripel Hop komt terug op de markt

2 reacties op “Westvleteren to be continued…

  1. Aikibob

    Laat Westvleteren nou blijven zoals het is ook al is het moeilijk te verkrijgen dat maakt het juist zo bijzonder!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eugene

    De tripel Hop van Duvel is nu te koop bij de Mitra voor 14.99 euro. Uiteraard hebben PINT leden nog een extra korting van 10%.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.