Driedaagse bieropleiding in Gulpen

Goed voor de biercultuur in Nederland dit soort ontwikkelingen. Het Gulpener Bierhuys en de Stichting Nederlandse Bieropleiding (Stibon) gaan in Gulpen een driedaagse bieropleiding houden. Stibon is behoorlijk aan het uitbreiden met de opleidingslocaties. Duidelijk is dat de vraag groeit wat iets zegt over onze biercultuur natuurlijk! Per les worden telkens een zes- tot achttal bieren geproefd. De nadruk ligt op Nederlandse en in Nederland verkrijgbare buitenlandse bieren.

Naast het kennis maken en proeven van bier wordt gedurende zes dagdelen van vier uur op een interactieve manier meer verteld over het geheim van bier. Op stibon.nl is het complete programma te vinden. Onder andere komen ook de historie van bier, grondstoffen en het brouwproces aan bod. 

Paul van Oers (bieroloog, SVH Meesterschenker, SVH Meestergastheer, SVH wijnmeester, coördinator en lecturer Foodservice), Jan Willen Den Hartog (brouwmeester Gulpener Bierbrouwerij, Diplom Braumeister Weihenstephan, München) en André Köppen (eigenaar Gulpener Bierhuys, gediplomeerd Biersommelier Doemens academie, München) zorgen dat je helemaal ingeburgerd raakt in de bierwereld.

Naast Gulpen start binnenkort ook niveau 1 in Den Bosch. Voorheen werd de cursus alleen in Amsterdam gegeven.

Lees ook:Leger bierambassadeurs groeit
Lees ook:Gulpener brengt middeleeuws bier terug in Maastricht
Lees ook:StiBON wint Gouden PINT
Lees ook:Aanbod bieropleidingen groeit
Lees ook:DVD ‘Neerlandsch Hop’ toont Nederlandse biercultuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.