05-03-11: Open brouwdag Cantillon

Op zaterdag 5 maart gaan de deuren bij brouwerij Cantillon in Brussel al om 6:30 ‘s morgens open! Ik heb zelf ook wel eens een bezoek gebracht aan deze brouwerij, het is zeker de moeite waard om dit mee te maken. Meesterbrouwer van Cantillon zal tijdens deze dag verschillende productiefasen in het ontstaan van lambik en geuze van voor de oorlog laten meebeleven.

Iedereen kan zich dus melden om 6:30 ‘s morgens en de deuren sluiten weer om 17:00 uur. De dag is exact ingedeeld zoals het brouwen ging in die tijd. Hieronder het rooster:

In een brouwerij uit de 19de eeuw, met materiaal van destijds :
van 6.30 tot 9.00 uur - Brouwproces
van 9.00 tot 13.00 uur - Filtratie en hoptoevoeging
van 12.00 tot 15.00 uur – Koken
om 15.30 uur - Pompen van het wort op de koelbak
van 6.30 tot 12.oo uur - Reinigen van vaten zoals vroeger

Er zijn vanaf 7:00 ‘s morgens tours door de brouwerij van een half uur. De kosten voor een bezoek inclusief rondleiding en degustatie zijn zeven euro per persoon. Om ‘s morgens vroeg extra mensen te trekken krijg je bij binnenkomst voor 8:30 uur koffie en een warme croissant.

Leuk om terug te gaan in de geschiedenis van het brouwen en te zien hoe dit vroeger ging! Voor meer informatie kijk op http://www.cantillon.be/br/2_14.

Lees ook:Sneak preview bij Brouwerij de Molen
Lees ook:Ontdek Nederlandse brouwerijen via een bierwandeltocht
Lees ook:Open brouwerijdagen Heineken trekt 7.000 bezoekers
Lees ook:Leuke Pinkstermaandag activiteit
Lees ook:Cantillon opent toeristische bierkelder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.