Bierveiling: geen goed idee!

Heerlijk rustig genieten van bier, dat is voor veel bierliefhebbers een mooi moment. Echter de hoogte van de bierprijzen daar zijn wij Nederlanders ook niet ongevoelig voor. Duur bier kopen we moeilijker. In luxe bars in een Zuid-Oost Aziatisch staatje liggen de bierprijzen erg hoog. Om dit te doorbreken hebben ze iets nieuws bedacht, een biedingssysteem.

Op het bier dat je graag wil drinken breng je een bod uit. De prijs van het bier wordt iedere 30 min minuten bepaald. De prijs stijgt mee met het aantal biedingen. Dit betekent dat als je € 0,15 hebt geboden op een bier en na 30 minuten blijkt dat de belangstelling voor datzelfde bier heel groot was de prijs net als een aandeel waar veel vraag naar is enorm stijgt.

Het doel is dus om net dat bier te kiezen dat anderen niet willen hebben. En rustig bier drinken is er ook niet meer bij aangezien het kan gebeuren dat je € 70 voor je bier moet betalen. Inmiddels is de kroeg bij sommige fanatieke bierliefhebbers verruild voor een scherm met prijs, volume, daling en stijging. Dat lijkt me dan toch helemaal niet meer de bedoeling van een biercultuur. Ik zag dat de Nederlandse URL bierveiling.nl ook al geclaimd was. Hopelijk gaat niemand in Nederland zoiets bedenken. Dit heeft dan namelijk niets meer te maken met heerlijk genieten van bier!

Bron: Telegraaf

Lees ook:De bierprijs in 206 landen!
Lees ook:De verwarring van alcoholvrij bier!
Lees ook:Bier waar de lente maar al te graag een duik in neemt
Lees ook:Bieroorlog door voetbal
Lees ook:Anti kater tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.