La Guillotine van Brouwerij Huyghe wint goud

Het bier La Guillotine van Brouwerij Huyghe in Melle heeft een gouden medaille gewonnen op de Brewing Industry International Awards 2011. Verder vielen onder andere ook de Belgische Palm, Affligem, Brugse Zot en Mort Subite in de prijzen. Helaas geen enkele Nederlandse bieren. La Guillotine, dit hooggistende bier met nagisting op fles won in de categorie van de zware bieren. De prijs wordt op 12 april uitgereikt in London. Professionele brouwers van over de hele wereld beoordeelden tijdens de 125e editie maar liefst 796 bieren.

De bieren waren verdeeld over 31 klassen en negen categorieën. Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van Brouwerij Huyghe, ziet de gouden medaille als erkenning voor de waarden van zijn brouwerij. “Die zijn kwaliteit, de keuze van onberispelijke ingrediënten, authenticiteit, diversiteit en creativiteit. Uiteraard komen die principes pas ideaal tot uiting wanneer ze gepaard gaan met jarenlang vakmanschap en passie.”

Ik heb dit bier gedronken en het is serieus een mooie tripel, vooral niet te zoet en een tikkeltje bitter. Het alcoholpercentage is 8,5 procent. Er zit een mooi geschiedenisverhaal achter dit bier. Het is namelijk speciaal ontworpen in 1989 om de 200ste verjaardag van de Franse revolutie te vieren.

Bron: Knack.be

Lees ook:Nederlandse Brouwers vallen in de prijzen!
Lees ook:Nederlandse brouwerijen winnen bij World Beer Cup Awards
Lees ook:Belgische winnaars bij US Open Beer Awards
Lees ook:Belgisch feestje op European Beer Star Awards
Lees ook:Chinese medaille voor Belgische bier Delirium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.