14-05-’11: Utrechtse Bierbrouwers Festival

Op zaterdag 14 mei 2011 presenteren de negen bierbrouwerijen in de provincie Utrecht zich op het Utrechtse Bierbrouwers Festival. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur op het erf van Houtzaagmolen De Ster, aan de Leidse Rijn, vindt het festival plaats niet ver van station Utrecht Centraal. Het Houtens Brouw Collectief, de huisbrouwers van houtzaagmolen De Ster, organiseren dit hele spektakel. Ik heb vernomen dat er heel wat ‘biercelebrities’ aanwezig zijn.

Van de negen brouwerijen waaronder De Drie Ringen, Duits & Lauret, De Eem, Vat No.13, De Leckere, Maximus en Oudaen kunnen tegen een kleine vergoeding bier worden geproefd. Naast de ‘proeverij’ is het ook mogelijk om een bierbrouwdemonstratie bij te wonen of bierboeken te kopen. Verder vindt de verkiezing plaats van het beste bier van de provincie Utrecht en kunnen er uiteraard diverse hapjes genuttigd worden. 

En aangezien ik die dag Nationale Molen- en Gemalendag is, wordt bij voldoende wind de molenzaag uit de 18e eeuw in werking gezet. Voor meer informatie kijk op: www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl

Lees ook:14-05-11: Brouwdemonstratie op Utrechtse Bierbrouwers Festival
Lees ook:Gekkenhuis op Utrechtse Bierbrouwers Festival
Lees ook:Duits en Lauret meest gewaardeerde bier van provincie Utrecht
Lees ook:12 juni 2010: ALV PINT
Lees ook:18-12-’11: Noordelijke kerst- en winterbier festival Hoogeveen

4 reacties op “14-05-’11: Utrechtse Bierbrouwers Festival

  1. Jan

    Ja, ja, dit bierfestival is op 14 mei The Place To Beer….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

    Hulde voor dit initiatief. Nu nog wachten tot meer provincies dit gaan doen. Noord-Holland en utrecht hebben een provinciaal festival, waar blijven de anderen? Brabant bijvoorbeeld heeft best wel brouwerijen? Wie gaat dat organiseren?

      /   Beantwoorden  / 
  3. @Goodfoodfox

    Ah, da’s pech, heb al iets anders. Maar lijkt me te gek…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.