Brouwerij De Graal roept 3.000 bierflesjes terug

Geen fout in het brouwsel maar wel in de verpakking. Brouwerij De Graal is genoodzaakt om 3.000 bierflesjes terug te roepen vanwege een defect in de glazen verpakking. Het is mogelijk dat een breuk in de flesmond kan optreden tijdens het openen van de bierflesjes waardoor het glas in het flesje kan vallen. “De productiefout aan de zwakke flesjes kwam bij het openen van flesjes in de brouwerij aan het licht”, aldus Wim Saeyens, zaakvoerder van de artisanale brouwerij.

De brouwerij raadt consumenten echt af om de bierflesjes die in de voorbije weken zijn gedistribueerd te kopen. Door ze gesloten terug te brengen bij de verdelers, krijg je als consument je geld terug. De terugroeping is alleen van kracht voor de flesjes van 33 centiliter en slaat op volgende bieren: De Graal Tripel (lot 11072), Odlo (lot 11112), Mouten kop (lot 11101), Zwalms Veloke (lot 11092), Nen Uts (lot 11091), Rogier (lot 11082), Eerwaarde Pater (lot 11082) en Toria blond (lot 11132). Het lotnummer is terug te vinden op de kroonkurk. (ROJ).

Vervelend zijn dit soort zaken altijd. Gelukkig is er niets mis met het bier. Eens in de kast kijken of wij onlangs niet ook wat bieren van De Graal hebben aangekocht.

Bron: Metrotime

Lees ook:De Graal Tripel: zwaar blond bier
Lees ook:Ludieke recycling van bierflesjes
Lees ook:Bieractie top drie week 8
Lees ook:Bieractie top drie week 47
Lees ook:Wie wordt de eerste Eindhovense brouwerij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.