Mooi voorjaar goed voor Duvel verkoop

Brouwerij Duvel Moortgat zag de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar met 31 procent toenemen tot 79,4 miljoen euro. De nettowinst groeide met 11 procent, ondanks de negatieve wisselkoersverschillen. Dit blijkt uit de gepubliceerde halfjaarresultaten die afgelopen woensdag bekend zijn gemaakt.

Het bierverbruik in de eerste helft van 2011 werd volgens de brouwer positief beïnvloed door het mooie voorjaarsweer. Duvel Moortgat spreekt dan ook van een goed eerste semester.

Alle merken gingen erop vooruit, met uitzondering van Bel Pils. Op alle markten waar de brouwerij actief is, werd een hogere omzet geboekt. De bedrijfskasstroom groeide met 29,2 procent. Voor het eerst werden ook de resultaten van De Koninck in de halfjaarcijfers opgenomen. Duvel Moortgat nam de Antwerpse brouwerij, bekend van het “Bolleke”, vorig jaar in augustus over. De integratie van De Koninck zit op schema volgens Duvel Moortgat.

Duvel Moortgat vertrouwt erop dat “het, niettegenstaande de mindere verkoopsresultaten in de zomer door het slechte weer en de stijgende grondstofprijzen, op jaarbasis verder kan groeien in omzet en operationeel resultaat”.

Bron: Standaard.be

Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!
Lees ook:Brouwzaal De Koninck afgebroken voor nieuw bezoekerscentrum
Lees ook:Duvel Moortgat doet goede zaken!
Lees ook:Familiale aandeelhouders Duvel Moortgat bezitten nu 95%
Lees ook:De Koninck krijgt andere positionering