Nieuwe Brugse Brouwerij: Fort Lapin

Brouwerij De Halve Maan krijgt er in Brugge een collegabrouwer bij. Kristof Vandenbussche is bezig met het opstarten van zijn nieuwe brouwerij Fort Lapin. Het eerste bier, de Fort Lapin 8, is al klaar en zal als primeur te proeven zijn tijdens het Brugs Bierfestival. Alle installaties staan klaar om in gebruik te worden genomen echter de laatste vergunningen zijn nog net niet helemaal rond.

Het eerste bier Fort Lapin is een tripelbier met een alcoholpercentage van acht procent. Volgens de trotse brouwer zal het bij het grote publiek zeker in de smaak vallen aangezien het een vrij toegankelijk bier is, niet al te hoppig. Wat mij betreft misschien juist zonde aangezien er daar natuurlijk al veel van zijn. Maar er is al iets moois in ‘t vooruitzicht! De opzet van de brouwerij is nog kleinschalig, echter de droom naar meer is er.

Er wordt al gewerkt aan een Fort Lapin 10, een stevige quadrupel. Tegenover Nieuwsblad.be spreekt brouwer Kristof Vandenbussche duidelijk zijn doel uit: “Het zal wel nooit de bedoeling zijn om er een industriële brouwerij als De Halve Maan van te maken. Daar is op zich niks mis mee, maar ik wil het in de eerste plaats ambachtelijk houden. Uit liefde voor het bier.” Uiteraard is iedere brouwerij op deze manier ooit begonnen dus wie weet waar ‘t heen gaat!

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:Brugse brouwerij Fort Lapin lanceert Quadrupel
Lees ook:Een zotte ruzie tussen twee brouwers
Lees ook:Nieuwe Straffe Hendrik Heritage direct uitverkocht!
Lees ook:Nieuwe bottelarij Brouwerij Halve Maan
Lees ook:Brouwerij De Halve Maan gaat elektriciteit produceren

3 reacties op “Nieuwe Brugse Brouwerij: Fort Lapin

  1. Alexander

    Konijnenbier :) hoe geweldig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

    Maar waar is dat eerste bier nu gebrouwen? Niet in eigen ketels, want dat mag nog niet begrijp ik. Verder vind ik het jammer dat de brouwer enerzijds afgeeft op het industriële karakter van de halve maan, maar evengoed een behoorlijk 13 in een dozijn bier lijkt te gaan maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.