Nieuwe brouwerij La Fontaine zet grote eerste stap

Nederland is een prachtige nieuwe brouwerij rijker, namelijk brouwerij La Fontaine in Zeeland. Geweldig natuurlijk want daar is de brouwdichtheid nog ver te zoeken. De oorsprong ligt in België waar ooit de overgrootfamilie Van Witteberghe van brouwer en oprichter Koen Feyen eigenaar was van de brouwerij La Fontaine. Na brouwtechnologie in Berlijn gestudeerd te hebben en te beschikken over voldoende kapitaal is de grote droom van deze Zeeuw een feit. Met het eerste bier Belle & Forte wil hij de markt gaan veroveren. (foto: La Fontaine)

Belle is een donker amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 7 procent en volgens de brouwer een bier met een eigen persoonlijkheid. Het bier is een middenweg tussen bitter en zoet met echt iets eigens, aldus de brouwer. In de verkrijgbaarheid zet hij grote stappen. Op zo’n twintig locaties in Zeeuws-Vlaanderen is Belle & Forte al verkrijgbaar. Mooi om te zien dat er weer zo’n serieuze brouwer op de Nederlandse bodem is bijgekomen!

Bronnen: Brouwerij La Fontaine en BN De Stem

Lees ook:Bierliefhebber wil 2,50 tot 3,00 euro voor bockbier betalen
Lees ook:Foster’s weigert overnamebod SABMiller
Lees ook:ABT-bier januari 2013: HollandGoud Noorderblond
Lees ook:Eerste Phoenix seizoenbier een feit!
Lees ook:Bier proeven: Triest IPA

Eén reactie op “Nieuwe brouwerij La Fontaine zet grote eerste stap

  1. Eijkb

    Biernamen met een & kennen we nu wel. Dat geheel terzijde want fantastisch natuurlijk dat er weer een serieuze brouwerij is ontstaan!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.