Corona nu officieel Belgisch

Het Mexicaanse bier Corona is vanaf nu Belgisch. De overname van Grupo Modelo door AB InBev, bekend van onder andere Jupiler, Hertog Jan en Dommelsch, is een feit. Het grootste bierconcern ter wereld betaalde 20,1 miljard dollar voor het resterende deel van de aandelen. Sinds de overname van het Amerikaanse Anheuser had de biergigant al net iets meer dan 50 procent van de aandelen in handen. Veel zeggenschap had het echter nog niet.

Door de overname is de markt verdeeld in Heineken en AB InBev. Het eerste concern heeft een aantal jaren geleden het Mexicaanse Femsa, bekend van Sol en Dos Equis, overgenomen en beschikt over 40% marktaandeel. AB InBev pakt door de volledige overname nu 60% van de Mexicaanse markt.

Achtergrond
Grupo Modelo bestaat sinds 1925, heeft een brouwcapaciteit van 70 miljoen hectoliter en verkocht in 2011 56 miljoen hectoliter bier. Het vlaggenschip is Corona Extra dat het vijfde belangrijkste bier ter wereld is. AB InBev is door de overname een bierconcern geworden met een omzet van 47 miljard dollar en 150.000 werknemers in 24 landen.

Bron: NOS en Standaard.be 

Lees ook:AB InBev 100 miljard euro waard
Lees ook:AB InBev wil volledige zeggenschap over Corona
Lees ook:VS wil overname Corona door AB InBev voorkomen
Lees ook:AB InBev mag Grupo Modelo overnemen
Lees ook:SABMiller neemt bierbrouwer Foster’s over

2 reacties op “Corona nu officieel Belgisch

 1. Greet Zuurbier

  Corona Belgisch? Lekker lang in t zonnetje gezeten Fioon?
  Zelfs Hoegaarden, Leffe en Sjupiler zijn niet langer Belgisch, het is alles Braziliaanse accountants dat de klok slaat. Leuk gevonden, dat wel, maar er is heel niets Belgisch aan Corona – het bier niet, het limoentje niet en helemaal het eigendom of zeggenschap niet. Die Bellege mogen dat graag denken maar al het Interbrew/InBev gedoe is sinds ze de handel aan Ambev overdeden Braziliaans. En dat is misschien maar goed ook.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Richard

  Wel bizar al die megaovernames,. Sol heb ik altijd een stuk lekkerder gevonden en meer smaak dan het wel erg waterige Corona. Sinds de overname van oa Sol door Heineken zie je het nu ook veel in de supermarkten, en een stuk minder duiur ook dan Corona :-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.