Nederlandse glutenvrije pils beste ter wereld

Op de internationale bierwedstrijden, de World Beer Awards, is het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld. De exotische bieren van Mongozo bestaan al sinds 1994 en worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe. Aan de belangrijkste bierwedstrijden ter wereld deden in 2012 600 bieren mee uit 32 landen.

Onderscheiding Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: “De World Beer Awards is de prijs der prijzen in de wereldwijde biermarkt. Ik ben danook ongelooflijk trots dat wij deze prijs in de wacht hebben gesleept en we voor de wereld dus het beste glutenvrije pils maken. Er is door ons jarenlang gewerkt aan het brouwen van een goed glutenvrij pils, met behoud van smaak. Dat is een behoorlijke uitdaging omdat de gluten in de granen aanwezig zijn die de smaak van het bier bepalen. Ons pils wordt inmiddels geëxporteerd naar tientallen landen over de hele wereld. Het winnen van deze prijs bevestigt voor ons dat de jarenlange investering niet voor niets is geweest.”

Belgische winnaars
Naast Mongozo hebben onder andere ook de Belgische brouwerijen Palm, met de Rodenbach Vintage 2009, Brouwerij het Anker met de Gouden Carolus, Brouwerij Halve Maan met Brugse Zot, Brouwerij Bavik met Petrus en Alken Maes met Mort Subite gewonnen. Voor een compleet overzicht van alle winnaars kijk op www.worldbeerawards.com/2012/

Lees ook:Nederlandse bieren behoren tot beste ter wereld
Lees ook:World Beer Awards weer uitgereikt!
Lees ook:Glutenvrije trend zet door
Lees ook:Laatste kans inschrijving voor Brussels Beer Challenge
Lees ook:Waar zijn de Nederlandse bierprijzen?

6 reacties op “Nederlandse glutenvrije pils beste ter wereld

 1. Fred Schiphorst

  Voor de bierkenners hier: uit een eerdere discussie hier meen ik me te herinneren dat Mongozo het fair trade logo kreeg vanwege de rijst in het bier. Is dat zo en mag het dan nog pils heten?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Ik heb me wat slecht uitgedrukt met die laatste zin. Ik vroeg me eigenlijk af of het bier volgens “de stijl”, Helaas lukt het me niet om op de site van het KBG een beschrijving te vinden. De laatste zin had dus beter kunnen luiden “Is dat zo en past het bier dan nog wel in de bierstijl Pilsener”.
  De bierverordening is geen goed middel om dat te bepalen, omdat die veel te ruim is opgesteld.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Er zijn ook meerdere pilseners die naast gerstemout mais in het bier verwerken, dus waarom geen rijst.

     /   Beantwoorden  / 
    1. Frans Ruiter

     Dat is ook zo, in de snelheid even vergeten…

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.