Brouw het lekkerste zwaar blond bier van Nederland

Na de succesvolle eerste editie van de Brand hobbypilsbrouwwedstrijd hebben Brand bier en bierconsumentenvereniging PINT een nieuwe uitdaging voor de hobbybrouwer: Brouw het lekkerste zwaar blond bier van Nederland. De winnaar van deze bierbrouwwedstrijd mag zijn zwaar blond bier samen met de meesterbrouwers van Brand in de Brand bierbrouwerij in Wijlre komen brouwen.

Marc Scholten van Brand: “Vorig jaar deden een kleine zestig hobbybrouwers aan de pilsbrouwwedstrijd mee. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk, we kregen veel vragen of we dit jaar ook een brouwwedstrijd gingen organiseren. Dat gaan we dus doen.”

Veel deelnemers
Voor het brouwen van het zwaar blond bier mogen de hobbybrouwers uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruiken. De wort moet voor 100% afkomstig zijn van gerste- of tarwemout en het alcoholpercentage moet tussen de 8 en 9,5 procent liggen. Een zwaar blond bier is een bovengistend bier, vertelt Jeroen Carol Visser, voorzitter van PINT. “Veel hobbybrouwers zijn vertrouwd met het brouwen van bovengistende bieren.”

Aanmelden
Hobbybrouwers kunnen zich voor 1 maart 2013 aanmelden voor deelname via www.pint.nl. Eind april moet het brouwsel ingeleverd worden, waarna het door een deskundige jury getest wordt. Maximaal tien bieren gaan door naar de finale die tijdens de Week van het Nederlandse Bier op de Brand bierbrouwerij in Wijlre gehouden wordt.

Lees ook:Al 70 brouwers doen mee aan brouwwedstrijd
Lees ook:Pilswedstrijd voor hobbybrouwers
Lees ook:Circa 60 hobbybrouwers durven pilsuitdaging aan
Lees ook:Brand presenteert Zwaar Blond bier
Lees ook:Jacques’ zwaar blonde winnende Brand hobbybier in aantocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.