Brand presenteert Zwaar Blond bier

Aankomende woensdag 30 oktober zal Brand in Stadcafé De Spaarbank in Tilburg het nieuwe Brand Zwaar Blond presenteren. Hobbybrouwer Jacques Bertens uit Loon op Zand won met dit bier op 1 juni 2013 de Bierbrouwwedstrijd van Brand Bier en Bierconsumenten vereniging PINT. De prijs was dat het bier, als limited edition, in productie werd genomen.

Krachtig, met een fruitig karakter en een uitbundig hoparoma
Hoppige bieren, daar staat Brand om bekend. Immers: meer hop, meer smaak. Zwaar Blond past wat hoppigheid uitstekend in deze traditie. Jacques Bertens: “Voor het recept van Zwaar Blond gebruikte ik maar liefst 5 verschillende hopsoorten. De keuze voor een bijzondere gist zorgt voor de juiste fruitigheid. Zo krijgt het bier een mooie balans. Ik heb het bier al geproefd bij het bottelen. Het is erg geslaagd en ik ben heel trots op het resultaat!”

Zwaar Blond wordt in een kelkvormig glas geschonken, zodat de rijke aroma’s goed vrijkomen en zo de smaakbeleving in de mond ondersteunen. Brand Zwaar Blond is verkrijgbaar bij de supermarkten van Jumbo, de slijterijen van Mitra en natuurlijk in de horeca.

‘The making of’ Brand Zwaar Blond
Voor iedereen die benieuwd is hoe een nieuw bier ontstaat, heeft Discovery Channel korte, 1 minuut documentaires gemaakt over de Brand Bierbrouwwedstrijd en het brouwen van Brand Zwaar Blond. In november en december worden ze uitgezonden.

 

Lees ook:Jacques’ zwaar blonde winnende Brand hobbybier in aantocht
Lees ook:Brand Zwaar Blond geïntroduceerd en geproefd
Lees ook:Jacques Bertens brouwt beste blond bier
Lees ook:Brouw het lekkerste zwaar blond bier van Nederland
Lees ook:Al 70 brouwers doen mee aan brouwwedstrijd

2 reacties op “Brand presenteert Zwaar Blond bier

  1. joeri

    Hoe hoog is het alcoholpercentage en met welk ander sterk blond bier kun je dit vergelijken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Boeskoolvak120

    @ joeri alcohol is 8.5%

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.