Warsteiner Premium Radler Product van het Jaar

In de jaarlijkse uitverkiezing ‘Product van het Jaar’ is Warsteiner Premium Radler Zitrone in de categorie bier als winnaar uit de bus gekomen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door een representatief panel van 6.000 Nederlandse consumenten. Zij beoordelen nieuwe, innovatieve producten op innovatiekracht en aantrekkelijkheid. Daarnaast wordt er een score voor gebruikerstevredenheid afgegeven. De prijs zal op 8 februari 2013 in restaurant Het Bosch in Amsterdam aan Warsteiner worden uitgereikt. 

 

Radler is een combinatie van bier en natuurlijke limonade. “In Duitsland is Radler als categorie al jaren populair. Dat dit bier nu in Nederland deze prijs wint, laat zien dat zowel ‘het 100% natuurlijke karakter’ als ‘bewuster genieten van bier’ Nederlandse bierconsumenten aanspreekt”, aldus Wilco Gersen, brand manager Warsteiner Benelux.

Taboe doorbroken
Het lijkt er dus op dat het taboe om bier en limonade in één fles te hebben doorbroken is en het toch steeds meer markt gaat veroveren. Lange tijd had ik dit niet verwacht. Dit past naar mijn idee ook bij de trend dat de consument op zoek gaat naar meerdere en andere biersmaken. Radler is inmiddels al razend populair in Oost-Europa en begint langzamerhand ook in Nederland een plek te verwerven. In Limburg wordt van oudsher al het meeste bier met limonade gedronken.

Lees ook:Amstel introduceert Radler
Lees ook:Heineken in juridische strijd om Radler?
Lees ook:Heineken succesvol met Amstel Radler
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Lees ook:Met Radler wijndrinker verleiden?

2 reacties op “Warsteiner Premium Radler Product van het Jaar

 1. Jasper

  Als Limburger ken ik uiteraard het bekende Sneeuwwitje: Pils met citroenlimonade (zoals 7-Up of Sprite).
  Maar ik weet niet welke andere biersoorten nog meer met limonade worden gemixt…
  Wel valt het me op, als ik in een Duitse supermarkt ben, dat Radler veel door Nederlanders wordt gekocht.

    /   Beantwoorden  / 
 2. J0hn

  Het valt me wel op dat zo een beetje elk bier een prijs kan winnen…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.