PALM pakt uit met nieuwe uitstraling

Vanaf begin maart 2013 zal PALM Bier in een totaal nieuwe verpakking op de markt komen. Hopelijk gaat dit het merk, dat het al jaren wat lastiger heeft op de verkoopplank, weer nieuw leven inblazen. PALM zal straks in de authentieke Belgische 25cl fles te vinden zijn met een nieuw etiket én een moderne krat! Aan de smaak van het bier verandert verder niets.

Fris en toch authentiek
Met deze opfrissing en verjonging wil PALM zich duidelijker positioneren als hét kwalitatief, toegankelijk, authentiek en eigentijds doordrinkbier. De vernieuwde uitstraling wordt doorgetrokken binnen de gehele PALM-merkenlijn: PALM, PALM Sauvin, Dobbel PALM, PALM Royale en PALM N.A.

Wat er verandert! (rechts ter vergelijking het oude logo)
PALM heeft een nieuw letterlogo waardoor het geheel frisser moet overkomen en volgens de brouwer de doordrinkbaarheid moet benadrukken. Het Brabants trekpaard behoudt zijn body en karakter maar heeft wel een upgrade gekregen waardoor het er vlotter, energieker en dynamischer uit moet zien. De groene kleur blijft hetzelfde en met wat lijntjes hier en daar moet het geheel ook vlotter worden.

Wat vind jij, een verbetering?

Lees ook:Palm Sauvin introductie in Nederlandse horeca
Lees ook:De naam van het ‘nieuwe’ Palm bier wordt….
Lees ook:Palm Sauvin op fles in Nederland
Lees ook:Palm kleiner en goedkoper
Lees ook:Palm brengt Hopper-bier uit

42 reacties op “PALM pakt uit met nieuwe uitstraling

 1. J0hn

  Ik dacht dat deze wijziging al was doorgevoerd. Misschien enkel in België? Ik vind het zelf geen verbetering, maar dat kan ook gewenning zijn. Het ziet er wel moderner uit. De wijziging van het trekpaard doet me een beetje denken aan de wijziging van de Jupilerstier (van wit steigerend naad zwart staand).

    /  
 2. Zeezuiper

  En ga je nu voor bijna 2 liter bier MINDER hetzelfde betalen?

    /  
 3. Fred Schiphorst

  Toch vraag ik me af of mensen hier echt in trappen. Het klinkt alsof een of ander marketingbureau de brouwer een hoop geld uit de zak heeft geklopt, waarvan het rendement nogal twijfelachtig is. pfrissing, verjonging, een paard dat een upgrade heeft gehad. Maar uiteindelijk blijft het gewoon het zelfde, wat saaie bier. Maar goed, als ik diot lees val ik ook niet in de doelgroep die ze hier mee willen bereiken en is het misschien niet meer dan logisch dat het mij niet aan trekt.

    /  
 4. Palmares

  Kocht zaterdag bij AH kratje Palm met bonus 25% =14,49 -3,62.
  Kom thuis zit er bijna 20 % minder inhoud in de flesjes .
  1,2 liter bier minder per krat.
  Palm heeft het over nieuwe uitstraling.
  Als Palmdrinker voel ik me belazerd .Voor mij geen palm meer.

    /  
  1. arthur van der hoeven

   Ik ben het er helemaal mee eens, slim om de drinker eens extra te treffen, ik was jaren palmdrinker, dat kan je met deze actie wel vergeten, zonde

     /  
   1. Luurt

    Helemaal met Arthur eens je wordt hier in de maling genomen.
    Op het terras altijd een Palmdrinker, nu betaal ik hetzelfde voor 20% minder.
    Ik stap wel over nu.

      /  
  2. Aad Bentvelsen

   Jammer dat je bij Palm nu veel minder bier voor je geld krijgt. Ik voel me belazerd door Palm. Voortaan drink ik liever iets anders.

     /  
 5. Alex

  Ik werd al gewaarschuwd door mijn bier-liefhebbende schoonvader. Die weet dat ik graag Palm drink…
  In plaats van 30cc zit er nu 25cc in de fles, maar de prijs blijft hetzelfde.
  Nog niet zo lang geleden heb ik de “oude” kratten in de aanbieding gekocht voor € 8,99. Da’s 24 * 0,3 l = 7,2 liter (1,2486 per liter).
  Nu zijn ze bij de AH in de aanbieding: 14,49 – 25% = € 10,50 voor 24 * 0,25 l = 6 liter (€1,75 per liter).
  Prijs is nu dus 40% (!!!!!) hoger. Voor mij tegen deze prijzen even geen Palm meer…

    /  
 6. PALM

  Beste PALM drinkers,

  Dank voor jullie reactie. Omdat het wat genuanceerder ligt dan in enkele van jullie posts wordt gemeld geven we jullie graag persoonlijk een toelichting. Stuur dan graag een mail naar [email protected], titel “bierblog”, met daarin een kopie van bovenstaand bericht. We reageren dan spoedig.

  Met Bourgondische groet, PALM

    /  
 7. J0hn

  Leuk zo een reactie!
  Ben benieuwd wat een genuanceerde toelichting inhoudt…

    /  
  1. Fiona de Lange

   Daar kom je achter als je een mail stuurt…. Het heeft met de cijfers/feiten te maken en PALM komt graag persoonlijk in gesprek met de consument. Lijkt me inderdaad goed in plaats van dit via de media te spelen….

     /  
   1. J0hn

    De reactie was: wat is uw telefoonnummer.

      /  
    1. Bert van Veenendaal

     John:
     En als je dat terug gemailed had was je op zeer korte termijn gebeld door iemand van Palm, en had je hun argumentatie gekregen. Daar kun je het uiteraard mee eens zijn of niet, maar ze durven wel direct het contact aan te gaan, en dat vindt ik een goede zaak.

       /  
     1. hans

      En door dat telefonisch toe te lichten heb je als consument geen argumenten op papier, die je dan hier (of elders) weer tegen hen zou kunnen gebruiken. Slim gezien…

        /  
     2. J0hn

      Bert:
      ik heb ze niet gemaild. Waarom zoude ze me willen bellen? Kunnen ze hun argumentatie niet per mail/website mededelen,zoals Fred hieronder al aangeeft?

      Wat is er zo geheim aan? Ik zou bijna denken dat hans gelijk heeft.

        /  
   2. Bert van Veenendaal

    JOhn,
    Ik was benieuwd, dus heb ik gemaild. Laten we wel zijn, er wordt gesproken over prijsverhogingen tot 40%, (zie reactie Alex), en dat lijkt een tikje overdreven. Het gaat om 30cl vs. 25cl, dat is bijna 17% minder inhoud, die voor dezelfde prijs verkocht wordt. Palm geeft o.m. aan hoe de retailprijs (niet alleen door Palm) wordt vastgesteld, en verder waarom ze overgegaan zijn op kleine flesjes.
    Ik vond het prettig dit verhaal persoonlijk van hen te horen, omdat ik dus direct aan kon geven waar ik het niet met hun keuzes eens was. Maar als jij aangeeft alleen te willen mailen, zou het me tegenvallen als ze dat niet doen. Mischien denk ik anders dan Hans.

      /  
    1. J0hn

     Bert,

     Tja, ik ben niet zo geïnteresseerd in het prijsverhaal. Het zal allemaal wel. Dankzij supermarkten wordt het bier toch altijd tegen korting aangeboden, dat zal bij Palm ook wel gebeuren.

     Vond het wel intrigerend dat ze aanboden om inzicht te geven in hun argumenten (maar die kwamen dus niet). Ik kan me voorstellen dat ze met deze actie meer inkomsten willen genereren met een ‘doelmatiger’ kosten-baten-verdeling etc.

     Mij maakt het niet uit. Ik drink meestal speciaalbier en dat schaf ik per flesje aan. Meestal helpt zo’n 8 voor de prijs van 6 van de Mitra.

     ;)

       /  
 8. Jelle de Vries

  Klaaswaal 5 April 2013 om 10:30

  Als jaren lange Palm bier drinker (1 krat per week) ben ik hoogst verbaast dat Palm het zo weet te brengen om voor dezelfdeprijs als de 30 cc flesjes nu met veel tam tam de 25cc flesjes introduceerd!
  Ik vindt dat gewoon consumenten bedrog!
  Ga dit melden bij de Nederlandse consumenten bond!
  Ik ga als dit niet gecompenseerd wordt over op een ander bier merk en niet een merk uit dezelfde bier KETEN!

    /  
  1. Luurt

   Yep mijn idee ook

     /  
 9. Jan Stoffers

  Heel jammer van mijn favorite bier. Ik vind het flesje niet mooi en als ze zeggen dat het dezelfde kleur etiket is dan ben ik kleurenblind,
  volgens mij was het oude etiket donkerder van kleur(groen) Mede doordat je dezelfde prijs moet betalen voor 8 cl. minder heb ik besloten om een ander vergelijkbaar bier op te zoeken. In één woord schande deze bedriegerij!!

    /  
  1. Christien

   Ik moet ook op zoek naar n ander biertje. Moeilijk hoor. Ik weet helemaal niet wat n beetje in de buurt komt. Maar ik stop met Palm drinken. Dat is zeker. Christien.

     /  
 10. Michel

  Hier ook naar volle tevredenheid al een jarenlang trouwe Palm drinker. Daar is nu verandering in gekomen… Dat een merk een uitstraling wil veranderen is tot daar aan toe. Wanneer dat echter ten koste moet gaan van de hoeveelheid bier per flesje maar vooral ook de prijs wordt het een heel ander verhaal… Ik ben nog nergens Palm tegengekomen tegen een lagere prijs… Vandaag spande de Hoogvliet in Rijnsburg echter de kroon, 0.33 was met balpen doorgekrast en daar was doodeenvoudig 0.25 van gemaakt! Een andere uitstraling over de rug van de consument?! Zolang dit niet rechtgetrokken wordt ook voor mij geen Palm meer… Belachelijk

    /  
 11. P

  Tsja het zijn de feiten. Helaas hebben jullie (en ikzelf) alleen onszelf mee. Palm gaat voor ons de prijs echt niet aanpassen. Het is nu bij de AH 14,29 voor een krat met 24 flesjes van 25 cl. Schandalig. Kocht het alleen per 10 kratten in de aanbieding van 10 euro per krat, maar die zijn helaas op. Hoorde van een belgische collega dat Palm helemaal uit was in belgie. Zal nu wel helemaal over zijn. Drink steeds meer Duvel en grolsch. Palm alleen in de aanbieding. En zeker geen 14,29 per krat!!

    /  
 12. ed prins

  Net als mijn collega bierdrinkers, hield ook ik alleen palm in de aanbieding. Want zo rond de €15,= voor een kratje bier a 30cl, was al duur. En dan nu a 25cl per fles? Jullie lijken Mc.Donalds wel. Steeds minder voor steeds meer geld! En dan ook nog eens tol betalen in Belgie? Wij Nederlanders hebben de naam van geld graaien. Maar jullie Belgen, zijn dan ook nog eens erger. Dan moeten jullie hier ook maar tol betalen. Tol voor Belgen. Laten we hopen, dat dat laatste een Belgenmop is. We kunnen trouwens ook via Duitslans en Luxemburg in Frankrijk komen. Maar jammer van zon’n disign, die Palm de kop zal kosten! Maar Heineken en Amstel, kunnen er ook wat mee! De 25 cl. van Heineken is zelfs duurder dan de 30Cl!!

    /  
 13. arthur van der hoeven

  Ik hoop dat palm tot inkeer komt, een beetje drinker slaat dit flesje zo om en zal het zich ook afvragen waarom en waarvoor? Jupiler is nu ook al begonnen met 0,25 cl . ik ga nu opzoek naar een alternatief maar of dat belgies bier gaat worden betwijfel ik.
  Duits bier, denk dat die niet zo uitgekookt over hun bier doen.
  succes Palm wal erg jammer

    /  
 14. Fred Schiphorst

  Als het genuanceerder ligt kun je dat toch ook gewoon hier toelichten? Ben je in een keer klaar. Of zijn er zaken die PALM liever niet in de openbaarheid brengt? Nu moet je eerst mailen en dan nog ene keer je telefoonnummer geven. Wat ene gedoe!

    /  
 15. Frank

  Ook ik ben al jarenlang een Palmdrinker. Maar nu wordt de prijs toch echt te gortig. Naast de Palm staat Hertog Jan die in mijn ranking op nr. 2 staat. De prijs is iets lager per krat maar heeft wel de oude standaard flesjes Dus overweeg ik te switchen.
  Echt een foute beslissing van Palm, jammer!

    /  
 16. Opanone

  Ook ik als PALM drinker voel me belazerd minder inhoud een etiketje wat me totaal niet aanspreekt kortom ik koop GEEN PALM meer moet nu alleen op zoek naar een vergelijkbaar biertje eens gaan kijken bij de LIDL en of de ALDI of straks bij onze oosterburen in ieder geval een geweldige miskleun van PALM jammer……

    /  
 17. Coen

  Mag ik als alternatief de Budels Batavier voorstellen. Ik denk dat dit een zeer ondergwaardeerd bier is waar mijn vaste Palmdrinkers zeer van onder de indruk zijn.

    /  
  1. Rick Kempen

   Tamelijk briljante suggestie, los van de hele discussie, en inderdaad en onterecht ondergewaardeerd.

     /  
 18. Tony Stout

  Nog afgezien van de prijs vind ik die 25 cl flesjes helemaal niks. In ieder geval niet Bourgondisch. Zo’n flesje is in twee slokken leeg. Er zijn zeer veel alternatieven voor Palm, zowel van Nederlandse, Belgische als Britse brouwerijen. Als de prijs belangrijk voor je is, dan kom je echter toch al gauw in Duitsland uit, waar je voor de prijs van 25 cl Palm een 50 cl fles van een schitterende Alt of Bernstein Lager kunt kopen. Moet je wel in het oosten des lands wonen natuurlijk.

    /  
 19. Ron sluis

  Zonde, oude logo veel warmer, lijkt nu op een hema of action produkt.

    /  
 20. Nico-Jan

  ik voel me bekocht! Mooie aanbieding in de supermarkt, blijkt thuis dat ze de flesjes kleiner hebben gemaakt.

    /  
 21. Hans van 't Sant

  Wat moet ik nu met die grote palm glazen die ik ooit via de palm web side gekocht heb?
  Deze waren al niet geheel te vullen met de (aloude) 33 cl flesjes en zeker niet met de (latere) 30cl flesjes .
  Nu heb ik 2 flesjes van 25cl nodig om een mooi vol glas te schenken.
  Ik vind het een schande en pure oplichting deze 25cl flesjes voor de zelfde prijs.
  Deze 25 cl flesjes worden de doodsteek voor palm bier want voor mij geen palm meer.

    /  
 22. Jeroenpalm

  Bedrog vind ik het, eerst van 33 naar 30cl, nu terug naar 25..? Da’ruim een kwart minder voor het zelfde geld… Wat is de volgende stap? Een leeg krat?
  Fijn dat je persoonlijk uitleg kunt krijgen, maar word bovenstaande daar anders door? Ik denk het niet… Aan die uitleg hebben we dus niets. Het resultaat blijft minder bier voor het zelfde geld. Idd geheel niet bourgondisch! Voor mij ook geen palm meer. Dit was de letterlijke druppel…

    /  
 23. Henk de Vries

  PALM was jarenlang HET mooiste bier. PALM heeft nu haar liefhebbers verraden en bedrogen. Dat DOE je niet met LIEFHEBBERS ! (Ik ben kwaad!)

    /  
 24. Rob Lammers

  Het chique is eraf! Nu vind ik het een goedkope kabouter Plop uitstraling hebben! Ik koop al 15 jaar elke week een krat Palm bier, maar nu ik de uitstraling vreselijk vind, en ze ook de flesjes nog kleiner hebben gemaakt……kon inderdaad de doodsteek voor Palm wel eens zijn, zoals ik eerder las!

    /  
 25. Hans

  Ik sluit me bij de vorige sprekers aan. Het is een miskleun van de Palm om ons dat aan te doen. Zal nu wel de doodsteek worden. Maar!!!! misschien komen ze tot inkeer. Anders is het nu mijn laatste (oude) krat palm. Jammer!!!!!!

    /  
 26. Dick

  Zoals al eerder opgemerkt: blunder van het jaar van Palm.
  Prijs is nl. in de winkels niet goedkoper en zeker niet in restaurants/cafe ‘s . Ook verenigingen hanteren een vaste prijs, zodat je dus duidelijk meer betaalt!
  Ik ken al een tweetal verenigingen, die door de Palm-truc overgegaan zijn naar De Koninck

    /  
 27. Leo van Gelder

  Dit is weer zo’n marketingblunder die waarschijnlijk een lekker biertje de nek omdraait. Ik koop al ruim 15 jaar Palm maar dit is mijn laatste kratje. Vandaag gekocht voor bijna 15 Euro.
  De Koninck is inderdaad een goed alternatief.
  Zo zie je maar dat elke verandering geen vooruitgang is een ronduit lelijke uitstraling in een te kleine verpakking.

    /  
 28. Paul en Ina Sauer

  Jammer, waren echte Palm liefhebbers, zijn er klaar mee en zoeken naar een alternatief.

    /  
 29. gerard bakker

  ik had net als een van mijn voorgangers een krat palm gekocht bij alberthein. ik dacht nog o ze hebben het krat mooier gemaakt bij thuiskomst zag ik wat er met het flesje gebeurd was een heel klein flesje .wat een oplichterij .daar ik regelmatig een palmpje drink is dit wel mijn laatste krat geweest zonde zijn de belgen nu ook al zo gierig geworden .

    /  

Reageren is uitgeschakeld