Jopen Brouwerij lanceert Frans Hals kuitbier

Frans halsHet Frans Hals museum bestaat dit jaar 100 jaar en ter ere van deze gelegenheid is 2013 in Haarlem uitgeroepen tot Frans Hals jaar. Daar hoort bier bij. De Jopen Brouwerij heeft een gebrouwen Kuitbier vernoemd naar de Haarlemse schilder. De Haarlemse brouwer heeft al een Weizen met de naam Malle Babbe. Dit is de dame die door Frans Hals werd vereeuwigd op een van zijn schilderijen.

Dit bovengistende bier heeft zachte, frisse tonen uit haver en tarwe dat speciaal voor het Frans Halsbier is geselecteerd. Het ongefilterd afgevulde bier heeft verder een karaktervolle hopbitterheid. Kuitbier is een historisch Nederlands bier dat in de Middeleeuwen onder andere in Haarlem werd gebrouwen. Het bier wordt gebrouwen uit drie granen; haver (minimaal 45%), tarwe en gerst.

De Nederlandse brouwers zijn uitgedaagd door de CNB (Campagne Nederlandse Bierstijlen) om de vergeten Nederlandse Biercultuur weer zichtbaar te maken voor het publiek, door het opnieuw brouwen van deze oude bierstijl. Alle gebrouwen kuitbieren worden in principe tijdens de Week van het Nederlandse Bier gepresenteerd. Het Frans Hals Kuitbier is echter al vanaf april verkrijgbaar in 75cl flessen.

Lees ook:De echte Nederlandse bierstijlen
Lees ook:Introductie kuitbier op 23 mei 2013
Lees ook:Nieuwe Kuitbier van Brouwerij Klein Duimpje
Lees ook:ABT-bier van de maand: Schipluyden
Lees ook:Vierde jubileumbier Brouwerij De Leckere: Lentekuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.