De Dikke is Hertog Jan Vriendenkring Café van het jaar

HJ van het jaar 2013nmr 1De winnaar van het Gouden Fust is bekend. Café De Dikke in Leusden is uitgeroepen tot ‘Hertog Jan Vriendenkring Café van het jaar. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste Hertog Jan café van Nederland. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse Vriendenkring dag van Hertog Jan bij de Hotels van Oranje in Noordwijk. Eigenaren Ralf en Jolanda Wijnen Gerrit kregen uit handen van Hertog Jan’s meesterbrouwer Gerard van den Broek en vakjury-voorzitter Ton Lenting de hoofdprijs overhandigd. Het Gouden fust. Hiernaast komt Van den Broek dit najaar hoogstpersoonlijk naar Leusden om daar het eerste fust Hertog Jan Bockbier aan te slaan bij De Dikke.

Oordeel
HJ van het jaar 2013De Dikke in Leusden blinkt volgens de jury uit in gastvrijheid en productbehandeling en hanteert terecht de slogan ‘Voor wie trek heeft in gezelligheid.’ Ook heeft de zaak zowel binnen als buiten een prima Hertog Jan uitstraling. En er was meer dat de onafhankelijke vakjury opviel. Deze roemt ook andere aspecten van het café: ‘De barmannen van De Dikke laten zien hoe je met verve het horeca vak uit oefent. Gedisciplineerd, met passie en humor én een goede drankenkennis. Het café is al sinds de oprichting van de Vriendenkring in 2006 lid.

De tweede plaats en winnaar van het Zilveren Fust ging naar Eetcafé De Bastaard in Kampen en plaats drie was weggelegd voor Brasserie Schone Lei in Rotterdam. In totaal deden 223 (eet)cafés aan de verkiezing mee. Na een voorselectie bleven elf finalisten over die nogmaals en meerdere malen door een onafhankelijke en los van Hertog Jan staande vakjury werden bezocht.

Publieksprijs
Voor de eerste keer werd ook het publiek om hulp gevraagd en kon zij stemmen op zijn of haar favoriete café. 47 deelnemende cafés hebben wekenlang via social media, posters en tafelkaartjes de cafébezoeker aangemoedigd een stem uit te brengen. In de Smidse in Rotterdam ging er met de winst vandoor.

Lees ook:Finalisten verkiezing Vriendenkring Hertog Jan-café 2012 bekend
Lees ook:Wie wordt Vriendenkring Hertog Jan-café 2011?
Lees ook:In den Grooten Slock is Hertog Jan Café 2011
Lees ook:‘De klokkenluider’ Hertog Jan Café van het jaar 2010
Lees ook:Meesterbrouwer Gerard van den Broek gaat toeren

Eén reactie op “De Dikke is Hertog Jan Vriendenkring Café van het jaar

  1. Fred Schiphorst

    Ik herinner me dat Heineken ook zo’n competitie heeft en wie weet zijn er nog meer brouwerijen die zoiets doen. Misschien een idee om die tegen elkaar te laten strijden om een overall winnaar te krijgen? Een soort Champions League voor cafés zeg maar?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.