Koken met bier? Jeroen Meus maakt het makkelijk

koken met bier en Jeroen Meus oud bier ambassadeur

Oud bier ambassadeur en top-chef Jeroen Meus kookt graag met bier. Nog geen idee wat je tijdens het paasweekend op tafel moet zetten? Probeer een van Jeroens recepten.

Wat dacht je van Knolseldersoep met witbier. Een soep die een echte aanrader is om eens mee uit te pakken. Knolselder heeft een hele aparte smaak en de groente leent zich uitstekend tot het gebruik van witbier. Bekijk het recept.

Geen zin in witbier? probeer dan Parelhoen in ‘t bier
Jeroen gaat in dit recept voor een blonde Moinette. Het bier is vrij fruitig en net als het witbier vrij goed tegen de dorst. Bekijk het recept.

Natuurlijk kan de combinatie Koteletten in donker bier niet uitblijven. Bij een stuk vlees is een glas bruin of donker bier altijd lekker, maar je kan het bier ook in de saus verwerken. Dat doet Jeroen in dit receptje met een gerecht dat typisch dagelijkse kost is. Bekijk het recept.

En wat dacht je van dit heerlijke nagerecht? Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekenbier. Bekijk het recept.

Lees ook:Ossenstaart gestoofd in Duvel, slow cooking op zijn best
Lees ook:Spaans bier in Schotland maakt een hoop goed
Lees ook:Gulpener Korenwolf: natuurlijke smaak
Lees ook:Brouwerij Haacht komt met nieuwe Mystic
Lees ook:Met bier terug naar recept van 1710

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.