Proef de stilte, speciale excursie La Trappe

Foto: koningshoeven

Trappistenklooster La Trappe organiseert regelmatig rondleidingen. Maar op donderdag 7 mei is er in samenwerking met het Brabants Dagblad, wel een hele speciale excursie. Want naast de ‘gewone’ rondleiding is er ook een lezing over de filosofie van de Trappisten van La Trappe.

Broeder Isaac, prior van De Koningshoeven en mededirecteur van La Trappe, vertelt 7 mei over de denkwijze van de trappisten. Vanuit een spirituele invalshoek licht hij toe wat zij doen om bij te dragen aan een betere leefomgeving en hoe dit zich verhoudt tot de brouwerij. Ook het thema duurzaamheid komt uitgebreid aan bod. Er wordt met name dieper ingegaan op de elementen mens, planeet en milieu, winst en de innerlijke overtuiging die hieraan ten grondslag ligt. Genoeg stof om over na te denken. Maar goed dat je na de rondleiding in het proeflokaal nog even kan napraten, onder het genot van goed glas bier.

Praktische informatie

Aanmelden: Via de website van het Brabants Dagblad
Kosten: €27.50 pp (Van iedere aanmelding komt € 4,- ten goede aan een onderwijsproject in Sanje in Oeganda vlakbij het klooster dat de trappisten daar hebben.)
Aanvang: 14.30 uur
Lokatie: Bierbrouwerij De Koningshoeven, Eindhovenseweg 3, Berkel-Enschot

Lees ook:Puur La Trappe verkrijgbaar
Lees ook:125 jaar De Koningshoeven – La Trappe
Lees ook:Brabants Bont Magazine in teken van bier
Lees ook:Expositie trappistenbrouwerij Koningshoeven
Lees ook:La Trappe Puur bij La Place

4 reacties op “Proef de stilte, speciale excursie La Trappe

 1. T0n

  Correctie: La Trappe is niet het enige Trappistenklooster van Nederland. Het is zelfs niet eens het enige Trapistenbier van Nederland. Zundert heeft ook een trappistenklooster met bier!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Querine de Vos

   Dank Ton, ik had de trappisten van Zundert helemaal over het hoofd gezien. Een goed excuus om binnenkort weer eens wat van deze bieren te gaan proeven. Ik zal de tekst ook aanpassen. Nogmaals dank voor je opmerking.

     /   Beantwoorden  / 
 2. T0n

  La Trappe is niet het enige trappistenklooster van Nederland en ook niet het enige Trappistenbier. Ook in Zundert is een Trappistenklooster met brouwerij.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.