Hoppesnoet, een bier waar ik geen genoeg van kan krijgen

Hoppesnoet een heerlijk blond bierAfgelopen weekend was ik van plan om op de fiets door Oost Vlaanderen te trekken.Via de website Plan Bier, kwam ik uit op een paar leuke routes langs brouwerijen. Donderdag vertrokken we vanuit Breskens op weg naar Gent. Natuurlijk ging dat niet zoals we gepland hadden. We raakten een paar keer onbedoeld van de route, maar kwamen zo wel uit bij leuke cafés.

In de buurt van Assenede zaten we in de regen op het terras onder de luifel. We probeerden uit te zoeken waar we de mist in gegaan waren. Na een paar minuten gaven we het op, het deed er niet meer toe. We hadden namelijk net een biertje besteld waar we beiden nog niet van hadden gehoord: Hoppesnoet. Wat een verrassing was dat. Een heerlijk fris, zacht en hoppig tripel bier.

Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Den Tseut, een klein ambachtelijke brouwerij midden in het dorp van Oosteeklo. De naam “den Tseut” verwijst naar de spotnaam van de Oosteeklonaren de varkens. Oosteeklo is een varkensgemeente en Den Tseut is het dialect voor varken.

Voor Hoppesnoet zijn maar liefst 8 verschillende hopsoorten uit het Belgische Poperinge gebruikt wat zorgt voor een unieke hoppige smaak. Zeker de moeite waard om een keer te proeven, maar wees gewaarschuwd, want het smaakt naar meer.

Lees ook:Stefan den Decker’s brouwerij in opmars
Lees ook:Nieuw bier heeft al 35 namen
Lees ook:Kwaliteitskeurmerk voor streekbieren?
Lees ook:Hoe vaders hun dochter in bier helpen!
Lees ook:Vrouw kan sneller hardlopen door bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.