Stefan den Decker’s brouwerij in opmars

dentseutHoe maak je van je hobby een succesvolle brouwerij. Een vraag waar Stefan den Decker zeker een antwoord op weet. Nog geen twee jaar geleden heeft hij zijn baan opgezegd bij Volvo en is hij begonnen aan de opmars van zijn brouwerij. Wat begon als een ‘grapje’ op de vrijmarkt heeft zich nu al ontwikkeld tot een succesvolle brouwerij. Op basis van ‘zijn’ verhaal heb ik de stappen beschreven naar een succesvolle brouwerij.

Het eigen gemaakte brouwsel ‘Tseut’, zo’n 22 liter!, werd op de jaarlijkse vrijmarkt verkocht. Het viel zo in de smaak dat het binnen de kortste keren was uitverkocht. Dus als je een eigen bierbrouwsel hebt ontwikkeld, is de eerste stap om het succes te testen op een vrijmarkt of ander evenement. Een tijd lang heeft hij het brouwen volgehouden in zijn schuur. Dat is dus de volgende stap. Gebruik eerst nog ’eigen grond’ voordat je investeert om zo diverse soorten bieren en brouwsels te maken. Na Den Tseut volgde dan ook  Den Bras (bruin), Den Drupneuze (donkerblond winterbier), Den Beer (tripel) en Den Bellecis (zacht aperitiefbier).

Inmiddels is de brouwcapaciteit verdubbeld en heeft hij een aparte brouwerij in gebruik genomen. Iets dat noodzakelijk was om aan de vraag te beantwoorden. Op een gegeven moment was het bier gewoon uitverkocht. Dat is natuurlijk funnest voor je merk in opbouw. (red). De volgende stap is de stap naar het in gebruik nemen van een eigen brouwerij.

Om zijn bierliefhebbers in zijn succes te betrekken mogen zij de naam van zijn volgende nieuwe bier bepalen. Het wordt een soort kermisbiertje, blond met een alcoholpercentage van 7,5 procent, dat in de zomer uitkomt. Je kunt een ontwerp van het etiket insturen naar e-mailadres [email protected]. Echt leuk en slim zo’n actie. Zo wordt het bier echt van de bierliefhebbers.

Iedereen kan een kijkje nemen bij Stefan, iets dat hij erg leuk vindt. De laatste stap is meer rondom je brouwerij ontwikkelen, iets dat Stefan gaat doen. Of liever gezegd zijn vrouw. Er komt een proeflokaal waar mensen kunnen zitten en genieten van het bier. De succesvolle lokale bierbrouwer komt uit Oosteeklo, België.

Lees ook:Maes brouwt jubileumbier voor Pukkelpop
Lees ook:Bavaria participeert in nieuwe brouwerij in Ethiopië
Lees ook:Nieuwe brouwerij in Wageningen
Lees ook:Brouwerij De Molen gaat uitbreiden
Lees ook:Maastrichtse bierbrouwerij in oprichting?

0 reacties op “Stefan den Decker’s brouwerij in opmars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.