Bier zweet en tranen: Het survival handboek voor studenten!

De titel van een nieuw boek ‘Bier, zweet & tranen’ doet vermoeden dat er ook over bier gesproken gaat worden. Wie gaat dit boek voor me lezen en kan me vertellen hoe het staat met de tips en tricks over bier? Ik ben natuurlijk geen student meer ;-) …. helaas denk ik soms weleens. Het zou erg handig zijn als in dit boek iets zou staan over de effecten van comazuipen en overmatig alcoholgebruik. Ik vrees dat dit waarschijnlijk niet is opgenomen. Wellicht voor de herziene editie? Naar mijn idee zijn dit soort boekjes wel een mooie vorm van een mogelijke oplossing in de alcoholproblematiek onder jongeren. Informeren……

Op de website is te lezen dat Lenneke van der Burg uit Waalre het boek ‘Bier, zweet & tranen’ heeft geschreven voor alle jongeren die gaan studeren en dus te maken krijgen met een nieuwe stad, nieuwe vrienden en een nieuwe studie. Er komt veel op je af als je gaat studeren en er moeten heel wat keuzes worden gemaakt. De tips en tricks kunnen je volgens de docente Latijn en Grieks van het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel misschien wel helpen je studententijd soepeler te laten verlopen.

Inhoud
Het handboek over studeren en vooral ook het studentenleven is geschreven aan de hand van zestig gesprekken met studenten door het hele land. In het boek worden tips gegeven over studentenhuizen, omgaan met geld, liefde en seks en hopelijk ook drankgebruik?

Het boekje is te koop voor €12,50 en te bestellen via www.bierzweetentranen.nl. Heeft iemand ‘t gelezen, vertel gerust wat er in staat over bier ;-) .

Lees ook:De geheimen van het Belgische bier
Lees ook:Nieuw kroegenboek Groningen
Lees ook:Boek bier en brouwerijen gelanceerd
Lees ook:Biertapas: fingerfood met en bij bier
Lees ook:Bekende cafégids van Bob Hendrickx weer uit!

3 reacties op “Bier zweet en tranen: Het survival handboek voor studenten!

  1. job

    Hey, check tip 45, daar staat wel wat over zuipen. en de ellende soms achteraf. heftig

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Aha kijk Job bedankt! Dat is goed nieuws….

        /   Beantwoorden  / 
  2. Bier

    Handig boek, ik zal het wat mensen in mijn omgeving aanbevelen! Bedankt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.