Jopen Gerstebier huis’pils’ bij café ‘t Arendsnest

Speciaalbiercafé ‘t Arendsnest in Amsterdam start het nieuwe jaar met een nieuw huis’pils’ op de tap, Jopen Gerstebier. ‘t Arendsnest wil zich met dit ‘pils’ onderscheiden van de andere café’s en uiteraard laten zien ook echt een ‘speciaalbier’bier café te zijn. “Hiermee is ons café een van het selecte gezelschap Jopencafés”, aldus uitbater Peter van der Arend.

Het is niet voor niets dat ‘pils’ tussen aanhalingstekens staat aangezien Jopen Gerstebier een blond bier is met een iets lager alcoholpercentage dan gewoon pils. Net als pils is het Gerstebier een goed doordrinkbier met een mooie hopbitterheid. Het bier won een zilveren medaille bij de European Beer Star Awards in november.

Het recept van het bier grijpt net als vele andere bieren van de Jopen Brouwerij terug naar vroegere tijden. Volgens Michel Ordeman van Jopen is dit bier in stijl van de bieren rond de vorige eeuwwisseling toen pils zijn doorbraak kende. Het brouwen van pils vergde een grote investering in koelapparatuur waardoor veel brouwerijen met een bovengistend blond bier kwamen. Ook bitter en een mooi alternatief die Jopen Gerstebier nu weer voortzet.

Lees ook:Jopen wint drie European Beer Star Awards
Lees ook:De voortgang van de Jopen kerk
Lees ook:Jopenbier gaat exporteren naar de VS
Lees ook:Nieuw Nederlands pils bij Biercafé ‘t Arendsnest
Lees ook:La Trappe Puur nieuw pils van ‘t Arendsnest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.