Boshuis Venkraai Oisterwijk: super! in het bos

VenkraaiAls je een dagje uit pland is dit echt een super plaats. Dit ABT café dat midden in het bos ligt is echt een verademing. Het ligt in natuurgebied Kampina, ook nog eens een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je vindt hier veel wilde dieren van paarden tot bizons en prachtige vogels. Om een dag dat het mooi weer is kan je hier heerlijk in de zon zitten maar ook schaduwplekken onder de bomen zijn volop beschikbaar.

Hoe mooi weer het ook is je wordt hier altijd snel geholpen. Ook met kinderen is het leuk. Er ligt een klein speeltuintje bij met een zandbak waar de kinderen zich prima kunnen vermaken terwijl de ouders van een biertje kunnen genieten. Naast de ABT bieren van de maand hebben ze hier vaak andere speciale bieren op de tap. Veelal halve liters Weihenstephan en uiteraard in deze tijd de bockbieren. Hun huisber is Grolsch. Dat vind ik wat minder… maar dat is smaken verschillen. En is het kouder, no problem. Het is een oud tuinhuisje waarbij je bij binnenkomst echt een huiskamergevoel hebt. Ze hebben hier 50 soorten bieren waarvan 8 op de tap. Je hebt hier zelfs kleine vergaderfaciliteiten en kunt er heerlijke lunchgerechten nuttigen.

Venkraai2Het heeft wel beperkte openingstijden en moet niet vergeleken worden met de stadse cafés. De Venkraai is vanaf 10.00 tot 19.00 uur open. Op zondag zelfs al vanaf 09.00 uur. In juli en augustus bij mooi weer tot 21.00 uur. Donderdags gesloten met uitzondering van de zomermaanden en van november t/m februari is ook vrijdag de Venkraai gesloten. Veel wandel, fiets en drinkplezier! Meer informatie over de Venkraai is te vinden op www.venkraai.nl.

Lees ook:Arendsnest Amsterdam
Lees ook:Bierschuur in Poppel
Lees ook:De zoektocht naar goedkoop bier
Lees ook:Kinderchampagne versus kinderbier
Lees ook:5-6-’10: Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen

2 reacties op “Boshuis Venkraai Oisterwijk: super! in het bos

  1. Marijn

    euhh Bizons? Misschien iets teveel bier gedronken ;) Schotse hooglanders zijn wat anders dan Bizons.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

    Ik heb alleen verstand van bier… ha ha

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.