Fusten tillen een zware hobby, of toch niet?

De KeyKeg is een wegwerpvat dat de zware traditionele zware fusten kan vervangen. Ik zie nog steeds veel café eigenaren zich een breuk tillen aan die zware fusten. Na een cafébezoek vroeg ik me niet af of daar nu niet iets op te vinden was. Al sinds jaar en dag is dit volgens mij een ergernis in de horeca. Aangezien veel fusten altijd naar de kelder moeten. Er is echter een mooi alternatief waar met name de landen om ons heen blijkbaar warm van lopen.

De KeyKeg is een plastic bol met daarin een zak gevuld met bier. Deze kan overigens ook voor wijn gebruikt worden. Het tappen gaat verder exact hetzelfde als met een regulier fust. Echter het verschil is dat deze ‘fust’ als het leeg is gewoon in de vuilcontainer kan. Bij een vat van 20 liter scheelt het in gewicht 10 kilo. Dat is dus behoorlijk! En er is nog een voordeel. Het bier blijft ook langer goed. Met name de kleine brouwerijen van speciaalbier gebruiken dit. De KeyKeg pakt steeds meer terrein. In Duitsland bijvoorbeeld wordt dit wegwerpvat ook al gebruikt door bierbrouwer Weihenstephan.

Het najaar 2009 won de Light Weight Container (LWC) ook een innovatieprijs tijdens de Drinktec. Het is duurzaam en CO2 besparend. Met deze fusten zijn de logistieke kosten veel lager en hoeft er ook niet meer gereinigd te worden. Bovendien zijn de wegwerpfusten recyclebaar. De verpakking bestaat uit een pet met daaromheen karton. De bierliefhebbers zijn in ieder geval enthousiast over dit initiatief aangezien het ook genomineerd was voor de Gouden Pint. Nu de brouwers nog!

Lees ook:Bierbrouwer Olm in hoger beroep tegen uitspraak
Lees ook:Egmondse Witte gepresenteerd
Lees ook:Heineken wint rechtzaak van OLM
Lees ook:Waterschaarste toekomstige bedreiging voor bier?
Lees ook:Bier weer naar smaak van vroeger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.