Lamoral Degmont: Een tripel als pils

Ik blijf andere bijzondere en niet gangbare bieren proberen. Zo heb ik de Lamoral Tripel gedronken. Het bier is afkomstig van brouwerij Van Den Bossche beter bekend van Paterlieven. Deze tripel is zeker een tripel die niet qua smaak lijkt op andere tripels. De kleur is niet blond maar amber. Volgens de makers heeft het bier een bittere afdronk. Dit vond ik wel meevallen. Helaas kan ik nergens het EBU-gehalte terugvinden om de bitterheid na te gaan.  

Wat ik bij dit bier proefde was een echte pilssmaak. Heel apart. Daar zit uiteraard wat bitterheid in de smaak. Echter dit is niet te vergelijken met een Hopus. In de smaak proef je zeker kruiden. In de geur is weinig te ruiken. Het alcoholpercentage is 8% en dat proef je niet terug in de smaak. Dat is zeker mooi gedaan.

Het bier vond ik bijzonder omdat het een hele andere smaak heeft dan de meeste tripels. Minpunt is dat ze er zelf suiker aan toegevoegd hebben. Dit lijkt kandijsuiker te zijn aangezien ik een soort toffee smaak in het bier proef. Verder is de Lamoral zeker fruitig maar niet overdreven zoet met een lichtbittere nasmaak. Kortom, weer eens wat anders dan anders!

Lees ook:Corsendonk Pater: een krachtig lichtbitter abdijbier
Lees ook:Affligem Tripel: een krachtig bier
Lees ook:Adelardus Tripel: fris en pittig
Lees ook:Floreffe Tripel: fris en makkelijk
Lees ook:Tripel Kloat: eindelijk een goede!

Eén reactie op “Lamoral Degmont: Een tripel als pils

  1. romeo

    Hallo, Ik heb dit biertje deze week gedronken en ik was blij verrast. Duidelijk omschreven wat dit biertje precies is.

    Groet.
    Romeo

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.