Bier helpt tegen bierbuik!

bierbuikBinnenkort start het onderzoek naar de bierbuik zoals de media al meerdere malen heeft bericht. De Britse consumentengroep CAMRA (Campaign for Real Ale) komt nu al met het nieuws naar buiten dat door elke dag een glas wijn te laten staan en kiezen voor een bier, je net zoveel calorieën bespaart als met een halfuurtje joggen. Jarenlang denkt iedereen dat bier dik maakt. Bierexpert en professor Charlie Bamforth stelt dat het tegendeel waar is.

Het alcoholgehalte van bier is veel lager dan van wijn. En de alcohol zorgt volgens de bierexpert voor de calorieën. Dus de conclusie is eenvoudig: het drank waar minder alcohol inzit is echt beter. In een onderzoek is aan de consument gevraagd waar de meeste calorieën inzaten. 34% van de mannen en 29% van de vrouwen geloven dat bier meer calorieën bevat dan andere drankjes. Ten onrechte dus. Overigens kunnen wellicht ook andere ingrediënten in het bier toch zorgen voor verhoogde calorieën? Dit zal dan naar verwachting wel verwaarloosbaar zijn. Een mooie conclusie die toch de beleving rondom bier iets zou moeten veranderen! Bier past indien verantwoordelijk geconsumeerd toch echt bij een gezonde levensstijl.

Bron: HLN

Lees ook:Misverstanden over bier
Lees ook:Bier en calorieën
Lees ook:Alcohol maakt mannenhart sterk
Lees ook:Grolsch Stender terug op de markt!
Lees ook:‘Alcohol vormt verhoogd risico op kanker’

Eén reactie op “Bier helpt tegen bierbuik!

  1. Roel

    Het alcoholgehalte van bier zou lager zijn dan dat van wijn? Ja per liter misschien, maar zeker niet per consumptie. Het is niet voor niets dat drankjes met een lager alcoholpercentage in grotere glazen wordt geserveerd en drankjes met een hoog alcoholpercentage in kleinere glazen. Of je nu bier, wijn, jenever of welk stooksel dan ook drinkt, per glas krijg je ongeveer evenveel alcohol binnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.