Alcohol maakt mannenhart sterk

Je leest vele onderzoeken over de consumptie van alcohol in de vorm van bier of wijn. Maar aan het einde van de rit vraag ik me steeds af… waarom is hier nu geld in geïnvesteerd? Nu is in Spanje een onderzoek uitgevoerd onder 15.500 mannen en 26.000 vrouwen naar het drinken van alcohol en ‘hartproblemen’. Hierover publiceert vandaag het Britse vakblad Hearth. De onderzochte groep bestond uit niet-drinkers, gemiddelde drinkers en veel-drinkers. De mannen kunnen opgelucht ademhalen volgens het onderzoek.

Hoe meer bier ze drinken hoe minder kans op hartproblemen. Het zorgt bovendien voor een cholesterol verlaging. Nu komt het: mannen die dagelijks 3 tot 11 biertjes drinken hebben 35% minder kans op hartkwalen. En drink je nog meer dan daalt die kans tot 50%. Staat er vervolgens bij, natuurlijk krijg je dan ook weer andere problemen. Dat is nou weer jammer. En bovendien: vrouwen hebben dit voordeel dus niet. Bij deze het eerste excuus gevonden voor een bierbrouwer om ons vrouwen buiten te sluiten in de biercampagnes ;-)!

Vrouwen hebben minder hartkwalen om mee te beginnen en wij breken alcohol anders af. Dat is toch echt heel jammer. Ik wil ook een reden waarom ik bier moet drinken…. Enige voordeel is mijn cholesterol. Anyway. Nu komt de eindconclusie van het onderzoek. Een gezondheidsexpert roept dat het toch beter is om maar gewoon maximaal twee a drie drankjes per dag te drinken. Is nou jammer en weer zo’n dooddoener.

Lees ook:Bier verkleint kans op suikerziekte met 40%
Lees ook:Alcoholische drank voorkomt beroerte
Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Waarom kunnen mannen meer drinken?
Lees ook:Vrouwen niet luisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.