Vrouwen niet luisteren!

Vandaag werd weer zo’n leuk onderzoek gepubliceerd. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen die graag bier drinken meer kans hebben op de huidziekte psoriasis. Onderaan staat wel dat psoriasis erfelijk is. Dus voor alle vrouwen die deze ziekte niet in de familie hebben. Neem lekker bier! Het mooie van al die onderzoeken is dat het drinken van bier aan de ene kant zoveel voordelen heeft en aan de andere kant ook weer nadelen en vervolgens is het ook niet goed als je geheelonthouder bent. Dus blijf vooral lekker genieten van het leven en drink bier met mate. Dat past in een gezonde levensstijl. 

1.069 vrouwen die psoriasis hadden ontwikkeld deden mee aan het onderzoek. Het bleek dat de kans op de huidziekte 72 procent groter was bij vrouwen die 2,3 glazen of meer alcohol per week dronken. Na alle alcoholische dranken onderzocht te hebben bleek alleen bier nog over te blijven als veroorzaker.

Psoriasis is een huidaandoening die vooral in knieën, ellebogen en op de hoofdhuid zit. Het is erfelijk. Dus als ik het goed begrijp is de kans bij mensen die kans maken op psoriasis dus groter als ze bier drinken. En geldt dit niet voor vrouwen die deze erfelijke aandoening niet in de familie hebben zitten. Dat zorgt dan alweer voor heel wat opluchting toch?

Bron: hln

Lees ook:Alcoholische drank voorkomt beroerte
Lees ook:Bierdrinkende vrouwen sterker
Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Bier verkleint kans op suikerziekte met 40%
Lees ook:Alcohol maakt mannenhart sterk

Eén reactie op “Vrouwen niet luisteren!

  1. rosacea

    Zou dat ook met rosacea zo zijn? Als ik bier drink wordt ik bijna direct rood…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.